Roy van Krieken Roy van Krieken
19/05/2021 18:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 18:22

Amerikaan verkoopt stuk land voor dogecoin (DOGE), maar waarom?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Amerikaan verkoopt stuk land voor dogecoin (DOGE), maar waarom

Eerder werd al bekend dat er in Portugal een luxe appartement te koop staat voor maar liefst 5 miljoen DOGE, omgerekend zo’n 2,2 miljoen dollar. De meme-coin lijkt dus wel degelijk meer te zijn dan enkel en alleen een grap. Er zijn steeds gevallen bekend van een daadwerkelijke use-case van Dogecoin. Aan de andere kant van de Atlantische oceaan was het deze week ook weer raak.

In Providence, een stad in de Amerikaanse staat Rhode Island, heeft een man voor 150.000 DOGE een leegstaand stuk land verkocht. Volgens het lokale nieuwsstation WJAR is de man de eerste persoon die in vastgoed heeft gehandeld door gebruik te maken van Dogecoin. De man in kwestie heeft laten weten dat hij geïnteresseerd raakte om zijn land te verkopen voor Dogecoin doordat Dogecoin zo’n enorme prijs explosie had doorgemaakt. 

Volgens een lokale makelaar stond zijn telefoon nadat de man zijn land voor DOGE had verkocht roodgloeiend. Hij wordt overladen door mensen die hetzelfde willen doen, namelijk vastgoed of land verkopen voor DOGE. De makelaar stelt echter ook dat het afhankelijk van de koers van DOGE nog maar moet blijken of verkopers daar voordeel of juist nadeel bij hebben.

Of Dogecoin daadwerkelijk veelvuldig gebruikt gaat worden in de koop of verkoop van vastgoed moet nog maar blijken. Feit blijft dat ondanks de status als meme-coin Dogecoin het voor elkaar weet te krijgen om steeds maar weer op verschillende manieren tot adoptie te komen. Dogecoin zal dan ook niet zomaar uit de spotlight verdwijnen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie