Timo Bult Timo Bult
29/11/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2020 07:04

Bitcoin (BTC) en altcoins corrigeren, Ethereum 2.0 behaalt belangrijke mijlpaal en meer nieuws van deze week

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en altcoins corrigeren, Ethereum 2.0 behaalt belangrijke mijlpaal en meer nieuws van deze week

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De week zit er weer op en dus is het een mooi moment om nog eens even door te nemen wat er eigenlijk allemaal is gebeurd! De week was er letterlijk een van pieken en dalen voor wat betreft de koersen, maar ook veel positief nieuws omtrent het Ethereum (ETH) netwerk.

Ethereum 2.0 behaalt drempel, lanceert op 1 december 

Het grootste nieuws van deze week was Ethereum 2.0 dat op 1 december gelanceerd zal gaan worden. Het deposit smart contract moest voldoende ETH gestort krijgen voordat de eerste fase van de belangrijke update gelanceerd zou kunnen worden. Lang leek het erop dat het niet ging lukken en dat we weer uitstel zouden krijgen. Maar daar kwam op het laatste moment verandering, zoals je hier kan lezen.

Ripple (XRP) in de lift

Het volgende grote nieuws deze week was koers gerelateerd. Ripple (XRP) steeg namelijk in een enorme rally naar een meerjaarlijks hoogtepunt van $0,92! Vier dagen voordat XRP dit hoogtepunt bereikte was 1 XRP nog slechts $0,32 waard. Kortom, in korte tijd steeg de koers met meer dan 180% in waarde. Inmiddels is XRP flink terug gecorrigeerd, maar wat was de waarschijnlijke reden voor de monsterrally?
De hype omtrent de SPARK airdrop is een waarschijnlijke aanstichter. Op 12 december wordt opgenomen hoeveel XRP alle wallets bezitten en op basis daarvan worden gratis SPARK tokens uitgedeeld, het token van een nieuw utility netwerk dat wordt gesteund door Ripple’s investeringstak Xpring. In aanloop van deze snapshot neemt de vraag naar XRP enorm toe, zo blijkt uit de stijgende koers. De correctie is niet gek na de enorme stijging. Zelfs stokoude whales besloten om een beetje winst te pakken!

Bitcoin (BTC) corrigeert terug onder de $17.000

De afgelopen weken stegen de koersen hard. Steeds meer signalen wezen echter naar een mogelijke correctie, zoals vaker is gebeurd in het verleden. Zo was op 23 november te lezen dat er mogelijk meer volatiliteit aan zat te komen.
Of een volledig herstel op de korte termijn mogelijk is blijft onduidelijk. Uit gegevens over whales blijkt namelijk dat zij grote hoeveelheden BTC naar de cryptocurrency exchanges blijven sturen, zelfs na de correctie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie