Timo Bult Timo Bult
25/11/2020 10:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2020 10:47

Ripple (XRP) wallet die al 13 jaar niet meer actief was, stuurt 40 miljoen XRP naar exchange, waarom?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) wallet die al 13 jaar niet meer actief was, stuurt 40 miljoen XRP naar exchange, waarom

Foto: rafapress/Shutterstock

Een ripple (XRP) wallet adres dat al sinds 2013 niet meer actief was, heeft plotseling 40 miljoen XRP naar de cryptocurrency exchange Bitstamp gestuurd. Dat meldt Whale Alert in een bericht op Twitter. Men speculeert er nu op los waarom deze whale bijna $27 miljoen aan XRP naar de exchange heeft gestuurd.
Het adres is kwestie was al sinds 2013 niet meer actief. Het was daarnaast zelfs gemoeid met de creatie van het genesis block, het allereerste block van een blockchain. Een van de theorieën is dan ook dat het om een van de oprichters van Ripple gaat, het bedrijf achter de cryptocurrency.

“Het verzendadres voor deze transactie was sinds 2013 tot 2 dagen geleden inactief en is verbonden met een van de genesis-adressen.”


Maar waarom zou deze whale plotseling zoveel XRP naar Bitstamp sturen? Er zijn twee mogelijkheden die in het licht van de recente ontwikkelingen omtrent Ripple en XRP het meest logisch zijn.
Ten eerste is er de XRP prijs die in de afgelopen week een monsterlijke rally heeft neergezet. XRP steeg maar liefst 130% in waarde en dus kan het zo zijn dat de whale wat XRP wil verkopen.
De tweede reden is wellicht gelinkt aan de prijsstijging. Binnenkort wordt namelijk een airdrop gehouden van het Spark-token. XRP bezitters ontvangen 1 spark token per 1 XRP. Hierdoor is de vraag naar XRP enorm gestegen.
Bitstamp heeft aangegeven de airdrop te zullen ondersteunen waarmee het dus logisch zou zijn dat de whale zijn XRP naar deze exchange stuurt om mee te kunnen doen aan de airdrop. Wie er achter de transactie zat, blijft echter een mysterie!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie