Rico Engelbarts
15/10/2020 09:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2020 09:37

Bitcoin (BTC) en crypto fondsen van Grayscale zien grootste instroom op kwartaalbasis ooit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en crypto fondsen van Grayscale zien grootste instroom op kwartaalbasis ooit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De grootste crypto vermogensbeheerder ter wereld, Grayscale, kwam met nieuws naar buiten wat de crypto markt flink deed wakker schudden. Volgens het bedrijf is er in het derde kwartaal van 2020 ruim $1,05 miljard geïnvesteerd in zijn Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) fondsen.
Het bitcoin fonds wat Grayscale beheert kwam met cijfers van de gemiddelde wekelijkse investeringen naar buiten die er niet om liegen. Volgens de cijfers werd er wekelijks gemiddeld $55,3 miljoen geïnvesteerd in bitcoin. In ethereum werd $15,6 miljoen gestoken. Het op twee na grootste fonds Digital Large Cap Fund beschikt over een wekelijks gemiddelde van $3,5 miljoen. Het totale gemiddelde is daarmee $80,5 miljoen.
Op Twitter liet Grayscale het volgende weten:

“We hebben zojuist onze grootste instroom op kwartaalbasis ooit gemeten, meer dan $1,0 miljard in het derde kwartaal van 2020. YTD-investeringen in de Grayscale-productfamilie hebben de 2,4 miljard overschreden.”


Veel investeerders reageerden hier natuurlijk positief op. Een groot deel van de top analisten noemen de instroom zeer bullish. Dat 84% van de kopers die voor de enorme instroom zorgden institutionele beleggers zijn, geeft mogelijk een trend weer. Steeds meer institutionele beleggers lijken bitcoin en crypto eindelijk te kunnen vinden en geven het een plekje in hun portefeuilles.
De aankondiging van Grayscale is de laatste stapelende lijst van ontwikkelingen in de cryptomarkt die duiden op een exponentieel vertrouwen in bitcoin als waardeopslag. Het portfolio van Grayscale groeide van $1,9 miljard naar $4,7 miljard in een jaar tijd, het fonds steeg daarmee $719,3 miljoen in waarde.
Het totaal aantal bitcoin wat nu gekocht wordt via Grayscale is ongeveer 77% van het totaal aantal nieuw geminede bitcoin. Naast bitcoin groeide de vraag naar andere fondsen, zoals het Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) fonds, ook in totaal ongeveer 31%.
Onlangs investeerde de twee grootste beursgenoteerde miljardenbedrijven Square en MicroStrategy ook al in bitcoin.
Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, kocht onlangs 4.709 BTC ter waarde van $50 miljoen. MicroStrategy kocht in september en augustus zelfs 38.250 BTC ter waarde van zo’n $425 miljoen. Gisteren kwam er weer een grote speler bij op dat lijstje.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie