Bitcoin investeringen blijven toenemen: nog een miljardenbedrijf koopt BTC

Na de bitcoin (BTC) investeringen van Square en MicroStrategy, twee beursgenoteerde bedrijven, volgt nu nog een miljardenbedrijf dat groots investeert in bitcoin: Stone Ridge, een vermogensbeheerder met meer dan $10 miljard aan assets onder beheer.

Forbes kondigt op 13 oktober aan dat Stone Ridge 10.000 BTC, ter waarde van ongeveer $115 miljoen, heeft gekocht via het zusterbedrijf de New York Digital Investment Group (NYDIG). Robert Gutmann, medeoprichter van Stone Ridge en CEO van NYDIG, zegt:

We hebben een behoorlijk dramatische versnelling gezien in het aantal institutionele beleggers die willen deelnemen aan de markt sinds maart van dit jaar. De huidige macro-economische achtergrond samen met de achtergrond van de volksgezondheid heeft ertoe geleid dat veel mensen hun portefeuillesamenstelling heroverwegen.

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, dat recentelijk $425 miljoen in bitcoin stak, heeft al op de investering gereageerd:

Nu de biljoenen dollars op de balansen van banken, vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen en familiebedrijven hun migratie naar het Bitcoin-universum beginnen, hebben ze bedrijven als NYDIG nodig om hen te begeleiden. $1 miljard gehad, nog meer te gaan.

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, stak onlangs $50 miljoen in bitcoin. Een analist van JPMorgan, de grootste bank in de VS, noemt de investering een “sterk vertrouwen in de toekomst van bitcoin” in een rapport gedeeld met Coindesk op 14 oktober.

“Topje van de ijsberg”

Volgens een nieuw onderzoek van Coin98 Analytics zijn er nu meer dan 10 beurgenoteerde bedrijven die in 2020 samen meer dan $6 miljard in bitcoin hebben geïnvesteerd, oftewel zo’n 600.000 BTC. Grayscale blijft vooralsnog verreweg de grootste BTC investeerder met bijna 450.000 BTC.

De populaire analist Willy Woo noemde onlangs de investeringen van Square en MicroStrategy “slechts het topje van de ijsberg” en er wordt gespeculeerd dat PayPal wellicht het volgende bedrijf is dat dit jaar nog in bitcoin zal investeren. Onlangs beweerde de president van de Bank of England dat bitcoin geen intrinsieke waarde heeft. Daarop zegt Saylor het volgende:

Bitcoin is het eerste digitale monetaire systeem dat in staat is om al het geld ter wereld voor elk individu, bedrijf en overheid op een eerlijke en rechtvaardige manier op te slaan, zonder er iets van te verliezen. Als dat niet intrinsiek waardevol is, wat dan wel?

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€29.164,40 Kopen
1
Bitvavo
€28.621,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€28.907,30 Kopen
3
Litebit
€28.925,00 Kopen
Meer nieuws

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...

Polkadot schiet XRP langs, is nu 4e grootste cryptocurrency en bereikt samen met Chainlink nieuwe ATH

Polkadot (DOT) begint sterk aan 2021. De totale marktkapitalisatie van DOT is vandaag gestegen naar de vierde plaats qua grootste cryptocurrencies op de markt...

Grayscale koopt direct duizenden bitcoins (BTC) na openen deuren voor nieuwe investeerders

Op 13 januari opende Grayscale de deuren weer voor nieuwe investeerders. Niet lang daarna werd al duidelijk dat de vraag naar bitcoin (BTC) onder...

Bitcoin (BTC) gaat nog steeds naar $400.000 volgens miljardair Scott Minerd, maar geeft waarschuwing

Miljardair Scott Minerd, CIO van Guggenheim Partners, een grote internationale investeringsmaatschappij, zei eind vorig jaar dat bitcoin (BTC) naar $400.000 kan stijgen. Eerder deze week...

Ethereum (ETH) reserves crypto exchanges raken op zegt analist, maar klopt dat wel?

Er gaat een verhaal rond dat de hoeveelheid aan ether (ETH) op cryptocurrency-exchanges momenteel drastisch terugloopt. De vraag naar ETH zou zo hard zijn...