Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) heeft geen intrinsieke waarde, zegt president van Bank of England

Steeds meer centrale banken wereldwijd lijken zich klaar te maken om een digitale valuta uit te geven, een zogeheten central bank digital currency (CBDC). Dat betekent echter niet dat banken ook warm beginnen te lopen voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC).

In tegenstelling juist lijken de laatste tijd meerdere regeringen zich weer strenger op te stellen naar de crypto-markt toe. Onder andere Nederland hanteert dit jaar strengere regelgeving omtrent de verkoop van crypto. En in Groot-Brittannië kunnen particuliere investeerders vanaf 6 januari 2021 geen crypto-derivaten meer kopen.

- Advertentie -

De Financial Conduct Authority (FCA), de Britse financiële toezichthouder, kondigde vorige week aan dat het verboden wordt om crypto derivaten nog te verkopen aan particuliere investeerders. Volgens de FCA zijn cryptocurrencies als bitcoin te gevoelig voor misbruik en criminaliteit, en hebben ze geen betrouwbare basis voor een monetaire waarde. Particuliere investeerders zouden er niet mee vertrouwd kunnen worden.

Andrew Bailey, president van de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, zei onlangs zelfs dat hij het moeilijk vindt om te zien of bitcoin überhaupt intrinsieke waarde heeft. Dat meldt persbureau Reuters op 12 oktober:

Ik moet eerlijk zijn, het is moeilijk te zien dat Bitcoin intrinsieke waarde heeft. Het kan extrinsieke waarde hebben in de zin dat mensen het willen.

Bailey zegt dat hij “zeer nerveus” is wanneer mensen bitcoin gebruiken voor betalingen omdat de waarde ervan zo onzeker is. Het is niet de eerste keer dat Bailey uithaalt naar bitcoin. Begin vorige maand zei hij dat bitcoin een connectie mist met geld, maar dat hij wel nut ziet in het gebruik van stablecoins. CBDC’s zijn ook stablecoins, de waarde ervan is gekoppeld aan een andere valuta.

De BoE besprak onlangs negatieve rentetarieven vanwege de economische onzekerheid die COVID-19 veroorzaakt. Dat zou wellicht in de toekomst in het voordeel van bitcoin kunnen uitpakken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.647,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.681,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.707,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.712,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.744,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.647,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.681,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.707,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.712,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.744,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...