Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
18/09/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2020 09:44

Bank of England bespreekt negatieve rentetarieven, kan bitcoin (BTC) hiervan profiteren?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bank of England bespreekt negatieve rentetarieven, kan bitcoin (BTC) hiervan profiteren

Foto: Anton_AV/Shutterstock

Bitcoin (BTC) ontvangt promotie uit een onverwachte hoek. Het is nu niet de Federal Reserve, maar de Bank of England (BoE) die een idee bespreekt waarin mensen moeten betalen om geld te kunnen sparen. Volgens nieuwswebsite Bloomberg is de BoE de meest recente centrale bank die het idee van negatieve rentetarieven aanvoert.
Volgens de resultaten van de bijeenkomst zal de BoE discussies aangaan met bank regelgevers over de mogelijke negatieve rentetarieven, wat in feite betekent dat kredietinstellingen en dus spaarders moeten betalen om contant geld op te slaan. Dit komt door de impact van COVID-19 op de economie en de huidige stand van zaken van de Brexit onderhandelingen.
Als reactie zeiden voorstanders van Bitcoin dat een dergelijk beleid de reputatie ondermijnd van fiat-valuta en de positie van de bank zelf. Deze actie zou volgens Tyler Winklevoss, CEO van cryptocurrency exchange Gemini, de beste manier van adverteren zijn voor het digitale goud.


BoE valt niet in goede aarde bij veel voorstanders van crypto. De Engelse bank staat negatief bekend door het massaal redden van de banksector van het Verenigd Koninkrijk in 2009. Toen in datzelfde jaar BTC tot leven kwam, was een nieuwsartikel over dit onderwerp van het Britse The Times meegenomen in het genesis block, het allereerste block van de Bitcoin blockchain.
In de nasleep van Corona hebben de maatregelen van de banken investeerders op ideeën gebracht om het digitale goud te zien als een hedge tegen fiat. De Federal Reserve discussieerde onlangs de plannen om de inflatiedoelstellingen te overtreffen, wat zal zorgen voor een verzwakte dollar en mogelijke meer belangstelling naar safe havens zoals Bitcoin en goud.
Afgelopen maand zei de BoE nog dat negatieve rentetarieven “schadelijk” zouden zijn voor de Britse economie, maar zal het nu toch gaan bespreken. De Europese Centrale Bank (ECB) hanteert sinds 2016 al negatieve rentetarieven, maar een dergelijke stap zou historisch zijn voor het VK.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie