Kevin Schijven Kevin Schijven
13/07/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2021 19:01

Bitcoin (BTC) ETF Grayscale een stap dichterbij, gaat samenwerken met grote speler

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ETF Grayscale een stap dichterbij, gaat samenwerken met grote speler

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Grayscale Investments, de enorme Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, gaat samenwerken met Bank of New York Mellon (BNY Mellon), de oudste bank van de VS en de grootste custodian ter wereld. Dat kondigt Grayscale op 13 juli aan:

BNY Mellon wordt de “asset servicing provider” voor de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het bitcoin (BTC) fonds van Grayscale. Dat betekent dat BNY Mellon vanaf 1 oktober administratie en boekhouding voor het fonds overneemt.

Deze beslissing heeft betrekking tot het doel van Grayscale om het GBTC fonds uiteindelijk over te zetten naar een beursgenoteerd fonds of exchange-traded fund (ETF). Zodra GBTC is omgezet naar een ETF, zal BNY Mellon ook ETF diensten leveren voor het fonds.

 “Het betrekken van BNY Mellon is een belangrijke mijlpaal als onderdeel van onze inzet om Grayscale Bitcoin Trust om te zetten in een ETF. BNY Mellon heeft een lange reputatie als vertrouwde aanbieder en heeft een van de eerste teams opgericht die zich toelegt op het bedienen van de groeiende activaklasse van digitale valuta.”

Aldus Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale. Grayscale beheert inmiddels maar liefst $30 miljard aan crypto. Dat was enkele maanden geleden meer, maar toen zakten de prijzen in:

Onlangs werd het “Large Cap” fonds van Grayscale, een verzameling van grootste crypto waaronder bitcoin, ethereum (ETH) en recent toegevoegd cardano (ADA), een “SEC-reporting company.” Momenteel is de crypto markt enigszins huiverig omdat deze week grote hoeveelheden van het GBTC fonds zullen ontgrendelen.

BNY Mellon beheert zelfs $2,2 biljoen aan activa en bewaart maar liefst $41,7 biljoen aan activa. De bank kondigde begin dit jaar aan crypto diensten op te zetten en meldde onlangs dat het spijt had niet eerder op bitcoin in te spelen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie