Kevin Schijven Kevin Schijven
01/07/2020 15:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2020 15:09

Bitcoin (BTC) ETP wordt genoteerd op Deutsche Börse, de derde grootste beurs van Europa

21Shares, de nieuwe naam van Amun, een Zwitserse aanbieder van financiële producten, gaat een nieuwe bitcoin (BTC) exchange-traded product (ETP) noteren op de Xetra beurs. Dat meldt het bedrijf middels een persbericht op 1 juli.
Xetra, of Exchange Electronic Trading, is samen met de Frankfurter Wertpapierbörse onderdeel van Deutsche Börse, de grootste beurs van Europa na de London Stock Exchange en Euronext. Een Bitcoin-ETP is een op een beurs verhandeld derivaat waarvan de waarde is gebaseerd op de prijs van bitcoin.

De notering op Xetra versterkt niet alleen onze huidige positie in Duitsland, maar opent ook crypto-producten van institutionele kwaliteit voor de bredere Europese en internationale markten.

We kijken ernaar uit om meer unieke beleggingscategorieën aan te bieden aan veeleisende beleggers. Crypto is nu gemakkelijker toegankelijk dan ooit.

Aldus Laurent Kssis, algemeen directeur van 21Shares, in het persbericht. De ETP wordt vanaf morgen, 2 juli, genoteerd op Xetra. Flow Traders, een Amsterdamse market maker, sponsort het product. Michael Lie, hoofd van digitale valuta bij Flow Traders, zegt:

Flow Traders werkt sinds november 2018 met 21Shares en beschouwt het toenemende aantal crypto ETP’s dat in Europa wordt genoteerd als een uiterst positieve ontwikkeling voor de markt. Als zodanig was het voor ons een logische beslissing om als aangewezen sponsor deel te nemen aan een van Europa’s grootste beurzen.

Eerder deze maand had de ETC Group al een bitcoin-ETP genoteerd op Xetra. 21Shares, toen nog Amun, noteerde in 2018 al een bitcoin-ETP op SIX, de grootste beurs van Zwitserland. In 2019 lanceerde het bedrijf samen met Bitcoin Suisse nog een ETP op SIX, deze bestaat voor 90% uit bitcoin en 10% uit ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie