Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Wallets en Exchanges Zwitserse beurs SIX noteert bitcoin (BTC) en ether (ETH) exchange-traded product (ETP)

Zwitserse beurs SIX noteert bitcoin (BTC) en ether (ETH) exchange-traded product (ETP)

Bitcoin Suisse, een Zwitserse cryptocurrency opslagdienst, gaat samen met fintech-bedrijf Amun AG morgen een nieuw product lanceren op SIX, de primaire beurs van Zwitserland. Dat meldt cryptonieuwssite The Block op 3 oktober.

Het nieuwe product is een exchange-traded product (ETP) dat voor 90% bestaat uit bitcoin (BTC) en 10% uit ether (ETH). De ETP zal op Swiss Infrastructure and Exchange (SIX, voormalig SWX) genoteerd worden onder de ticker ABBA.

- Advertentie -

Hany Rashwan, medeoprichter en CEO van Amun, zegt dat het unieke product gemaakt is “door Zwitsers en voor Zwitsers.”

Het is een unieke manier voor beleggers om de twee belangrijkste cryptocurrencies wereldwijd aan hun portefeuille toe te voegen via een gereguleerd product dat op SIX wordt genoteerd en wordt ondersteund door een in Zwitserland gevestigde custodian.

Dit product is verder een voorbeeld van de leidende positie van Zwitserland in de crypto-sector, waar Amun nauw kan samenwerken met de beurs en autoriteiten om gereguleerde, aantrekkelijke en institutionele financiële producten uit te brengen.

Aldus Rashwan. Verder meldt hij dat de ABBA ETP volledig gedekt zal zijn doordat voor elke bitcoin en ether die via de ETP verkocht wordt een gelijke hoeveelheid opgeslagen zal worden bij Bitcoin Suisse.

Naast de bovengenoemde ETP combinatie heeft Amun dit jaar meerdere ETP’s genoteerd op de SIX exchange, waaronder een ETP voor XRP (XRP), een voor bitcoin afzonderlijk, een voor alleen ether (ETH) en een voor bitcoin cash (BCH).

Lothar Cerjack, hoofd institutionele diensten en producten bij Bitcoin Suisse, meldt dat verheugd is op de lancering van de ETP:

We zijn verheugd om ons eerste op de beurs verhandelde product te lanceren, als onderdeel van ons continu groeiende dienstenaanbod. Samen met Amun delen we een sterk verlangen om nieuwe mogelijkheden voor cryptofinanciering te ontwikkelen met de hoogste standaarden van technologie en service die Bitcoin Suisse sinds 2013 biedt.

SIX heeft onlangs een prototype van de SIX Digital Exchange (SDX) gelanceerd. Naar verwachting opent de SDX in het vierde kwartaal van 2020 zijn deuren.

Vorig jaar had Amun ’s werelds eerste cryptocurrency ETP op SIX gelanceerd. Dat product bestaat uit 50% bitcoin. Het overige deel bestaat uit XRP, ether, bitcoin cash en litecoin (LTC).

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.282,17 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.176,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.237,91 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.238,63 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.240,54 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...