Rico Engelbarts
24/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2019 06:00

Zwitserse SIX lanceert prototype SIX Digital Exchange (SDX)

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Zwitserse SIX lanceert prototype SIX Digital Exchange (SDX)

De Swiss Infrastructure and Exchange (SIX) Group, in het kort SIX, heeft een prototype van zijn “SIX Digital Exchange (SDX)” gelanceerd. Dit meldt CoinDesk aan de hand van een door hun ontvangen aankondiging.
Het prototype is bedoeld voor vroege testers. Daarnaast moet het “de toekomst van de financiële markten onder de aandacht brengen”. Zo stelt de voorzitter van SDX, Thomas Zeeb:

De lancering van dit prototype is een belangrijke mijlpaal in het creëren van een geloofwaardige digitale infrastructuur om onze industrie vooruit te helpen. We zijn nu een stap dichter bij het aantonen van de levensvatbaarheid van onze visie voor de financiële markten van de toekomst en, uiteindelijk, voor de manier waarop mensen en bedrijven toegang krijgen tot kapitaal.

Onderdeel van het platform is een op distributed ledger-technologie (DLT) gebaseerde “centrale effectenbewaarinstelling”. Zodoende hoopt SIX aan te kunnen tonen dat een dergelijke manier van het beheren van effecten prima geïntegreerd kan worden met een “centraal orderboek aandelenbeurs-model.”
De tests die nu worden uitgevoerd met het prototype hebben onder andere te maken met de uitgifte van digitale effectentokens en live trading. SIX legt verder uit:

Dit omvat het contante deel van de transactie dat het concept van een betalingstoken omvat, evenals toegang tot een gedistribueerd portaal waar het mogelijk is om transacties die door specifieke DLT-nodes zijn opgeslagen te volgen.

Het uiteindelijke doel is om een platform te ontwikkelen waarop directe afwikkeling plaats kan vinden tussen beleggers. SIX legt uit: “Dit houdt in dat als de koop- en verkoopzijde het nodige kapitaal en activa hebben om een transactie uit te voeren, de afwikkeling onmiddellijk zal plaatsvinden,”
SIX Digital Exchange (SDX) opent naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 zijn deuren. Of er ook cryptocurrencies op de digitale exchange verhandeld zullen worden is op dit moment nog onduidelijk. Een jaar geleden stelde SIX dat het mogelijk in de toekomst cryptocurrency handelsdiensten wil gaan aanbieden.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie