Timo Bult Timo Bult
24/03/2021 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2021 16:33

Bitcoin (BTC) koers veert op na bullish signaal, Elon Musk helpt een handje mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers veert op na bullish signaal, Elon Musk helpt een handje mee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De markt is de afgelopen dagen ietwat gecorrigeerd met hier en daar flinke dalingen. Bij bitcoin (BTC) zagen we gisteren echter wat bullish signalen op de lagere tijdsframes. Het koersverloop dat we vandaag zagen past in het plaatje dat deze positieve signalen schetsten. Verder zien we in de top 10 een nieuwkomer!

Bitcoin (BTC) veert op na positieve signalen

24 uur geleden handelde bitcoin rond een prijs van $55.200 op cryptocurrency exchange Coinbase. De koers kon op dat moment nog niet direct uitbreken boven de 50-uurs Moving Average (MA) en zakte in eerste instantie terug tot aan de support bij $53.500 in de buurt. Wel was er gisteren een lichte bullish divergence te zien. De Relative Strength Index (RSI) vormde op de lagere tijdsframes hogere highs terwijl de koers juist een iets lagere low neerzette.

In zijn koersvideo voor de Insiders stelde Michiel dinsdag dat dit mogelijk de laatste hoop was op een situatie waarin bitcoin standhoudt en weer herstelt. En die laatste hoop is nog altijd intact! Wil jij nou elke dag een koersvideo ontvangen van onze analist Michiel? Meld je dan aan en word Insider! De eerste 30 dagen zijn helemaal gratis.

De bitcoin koers consolideerde de afgelopen 24 uur voornamelijk met een horizontaal handelende koers tot gevolg. Vanochtend gooide ome Elon Musk echter weer wat olie op het vuur. Hij maakte namelijk op Twitter bekend dat Tesla nu officieel bitcoins accepteert als betaalmethode voor zijn elektrische auto’s. Dit positieve nieuws zorgde voor een mooie opwaartse impuls.

Sinds vanochtend steeg bitcoin hierdoor meer dan 6% in waarde. De koers stuit nu echter op grote weerstand in de vorm van de 50- en 100-uurs MA op de 4-uurs grafiek. Deze twee MA’s bevinden zich allebei rond de $57.000, een prijsniveau waar de koers in het verleden vaker weerstand en steun vond. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $55.875 op Coinbase. Voor de bulls is het nu dus zaak om de weerstand te breken!

Theta (THETA) stormt de top 10 binnen

Wanneer we een vlugge blik op de top 10 altcoins werpen dan zien we op plek 9 een nieuwe binnenkomer staan! Theta (THETA) steeg de afgelopen week enorm hard en heeft zich nu verzekerd van een plekje in de absolute top van de cryptomarkt. Maar wat is Theta eigenlijk? In dit artikel lees je meer over het project!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie