Timo Bult Timo Bult
24/03/2021 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2021 08:30

Theta (THETA) stormt de top 10 binnen na stijging van 1.000%, maar wat is het eigenlijk?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Theta (THETA) stormt de top 10 binnen na stijging van 1.000%, maar wat is het eigenlijk

Wanneer we naar de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie dan zien we dat deze relatief stabiel is. Echter zien we nu op plek 9 een opvallende altcoin staan; Theta (THETA)! De altcoin is de afgelopen dagen bijzonder hard gestegen maar het project dat erachter zit, is niet nieuw.

Theta steeg de afgelopen week ruim 100% in waarde. Kijken we naar de afgelopen 12 maanden dan zien we een stijging van maar liefst 1.000%! Theta, dat al sinds 2016 bestaat, is een project dat het streamen van video aanpakt. De oprichters vinden namelijk dat gebruikers met de huidige videostreamingdiensten te lage kwaliteit video geserveerd krijgen.

Dit heeft alles te maken met hoe deze video de kijker bereikt. Dit gebeurt via grote gecentraliseerde datacenters en dat zorgt zo nu en dan voor lage kwaliteit video, of die vervelende pauze omdat je video moet bufferen. Theta pakt dit aan door het versturen van videocontent te decentraliseren.

Dit houdt in principe in dat niet een aantal grote datacenters de video aanleveren, maar duizenden kleinere nodes in de vorm van standaard computers in een netwerk. Kortom, mocht jouw buurvrouw aangesloten zijn aan het Theta netwerk, dan is het mogelijk dat zij video naar jou streamt. Als beloning ontvangt zij THETA. Het op deze manier delen van bandbreedte zorgt ervoor dat hogere kwaliteit video sneller gelaad kan worden.

Dat Theta een serieus project is, is niet alleen te zien aan de enorme stijging van de koers. Tussen de adviseurs van het project vinden we namelijk onder andere de medeoprichters van YouTube en Twitch. De oprichter van Theta zei zelf tegen Decrypt dat de plotselinge stijging waarschijnlijk voortvloeit uit het feit dat mensen zich plotseling realiseren dat het eigenlijk best een goed idee is:

“Ik denk dat het een soort omslagpunt heeft bereikt waarop mensen erover beginnen te horen en beseffen dat hier enige waarde wordt gecreëerd,”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie