Timo Bult Timo Bult
14/08/2021 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2021 17:55

Bitcoin (BTC) koers volgt vooralsnog Plan B’s ‘worst case scenario,’ wat kunnen we nu verwachten?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers volgt vooralsnog Plan B's 'worst case scenario,' wat kunnen we nu verwachten?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Plan B is de bekende Nederlandse analist die het stock-to-flow (S2F) heeft toegepast op bitcoin (BTC). Zijn model heeft het al een bijzonder lange tijd bij het juiste eind. In dit artikel lees je een uitgebreide uitleg van het S2F-model. Met de bitcoin koers rond de $47.000 lijkt Plan B het wéér bij het juiste eind te hebben.

In juni deelde de analist nog zijn ‘wost case scenario.’ Destijds verwachtte hij dat de koers in juni en juli niet al te goed zou presteren en daar heeft hij gelijk in gekregen. In die maanden gebeurde er weinig en bleef de koers in een strakke range handelen. Eind juli begon BTC echter hard te stijgen.

Plan B’s verwachting was dat de koers in augustus weer boven $47.000 zou staan. Een gewaagde uitspraak aangezien bitcoin net een grote correctie achter de rug had en de paniek op de markt groot was als gevolg van China’s bitcoin mining verbod. Voor velen leek een prijs van $47.000 in augustus daarom onmogelijk. Maar krijgt hij dan toch weer gelijk?

Bitcoin kwam al even boven de $47.000 uit vandaag maar daalde vervolgens toch weer terug. Toch is Plan B ervan overtuigd dat zijn voorspelling voor augustus uit gaat komen. Hij deelde vandaag een simpele tweet:

En wat kunnen we nu verwachten? Kijkend naar zijn tweet uit juni over zijn worst case scenario kunnen we wel nog dalingen verwachten met in september een prijs van meer dan $43.000. In oktober zou de boel er echter weer groener uit gaan zien met prijzen van meer dan $63.000 met aan het eind van het jaar een bitcoin prijs van meer dan $100.000.

Een belangrijke opmerking is hierbij dat het hier slechts om een model gaat. Een model hoeft niet altijd intact te blijven en kan dus breken. Het is daarom verstandig niet enkel op dit model een beslissing te nemen. Hulp nodig bij het traden, of wil je meer leren over crypto? Word dan Insider en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis uit!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie