Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers wordt bullish in 2020: vijf redenen waarom

De afgelopen maanden zijn niet mals geweest voor de koers van bitcoin (BTC). Na het bereiken van een piek rond de $14.000 in juni, kelderde de koers met 50% en werd er zelfs een low genoteerd van $6.400. Naar verluidt door weak hands en het verhaal omtrent PlusToken.

Ondanks bovenstaand verloop, is een populaire analist, CryptoBirb, van mening dat de toekomst voor bitcoin er rooskleurig uitziet. Onlangs gaf CryptoBirb op Twitter vijf redenen voor zijn positieve verwachting. We lichten ze hieronder kort toe:

1) Bitcoin futures

- Advertentie -

Zowel de interesse als het volume van bitcoin derivaten (denk bijvoorbeeld aan opties, futures en swaps) zijn de afgelopen maanden toegenomen, wat suggereert dat de instroom van institutioneel geld van de grond komt. Niet alleen CryptoBirb, maar andere analisten ook, beweren dat de instroom van institutioneel geld een katalysator zal zijn voor de volgende bull run. 

2) Bull flag

Volgens CryptoBirb vormt zich een flinke bull flag op de grafiek van de bitcoin-koers en is de kans groot dat de koers hieruit naar boven breekt. Mocht dit daadwerkelijk gebeuren dan is het aannemelijk dat de koers boven de psychologische grens van $10.000 geraakt. Als dat gebeurt verwachten veel analisten dat we richting de huidige all time high (ATH) stijgen.

3) Golden cross

Als we eerder deze maand hadden uitgezoomd op de koersgrafiek van bitcoin en hadden gekeken naar de 50 weken- en 100 weken simple moving averages (SMA’s), dan hadden we gezien dat deze lijnen elkaar kruizen. De SMA’s kruizen op een manier die suggereert dat de bulls de overhand hebben op de lange termijn.

4) Koopdruk onder de $7.000

Volgens CryptoBirb is er onder de $7.000 sprake van een sterke koopdruk. Dit suggereert dat er, voor de lange termijn, grote interesse is om in de $6.000-regio te kopen. Dit geeft aan dat bitcoin hier op lange termijn waarschijnlijk een bodem vindt.

5) Gereguleerde markt

We haalden de markt voor derivaten al even aan, Bakkt – inmiddels een bekende naam – heeft onlangs gereguleerde bitcoin futures contracten gelanceerd en aan interesse ontbreekt het niet. Ook dit zou er volgens CryptoBirb voor kunnen zorgen dat de cryptocurrency-markt een flinke boost krijgt.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.859,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€9.942,76 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.948,74 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.982,27 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.859,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€9.942,76 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.948,74 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.982,27 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...