Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/05/2020 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2020 06:00

Bitcoin (BTC) lijkt zich langzaam te ontkoppelen van aandelenmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) lijkt zich langzaam te ontkoppelen van aandelenmarkt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In maart zette alle cryptocurrencies evenals de aandelen een flinke daling in. Dit was de grootste daling die vooral de aandelen in lange tijd niet hebben gezien. Opmerkelijk is dat bitcoin (BTC) na twee maanden weer op peil lijkt te zijn, en zelfs nog wat extra gestegen is. En dit terwijl de aandelen nog steeds moeite lijken te hebben.
Koop 1000 euro aan bitcoin zonder commissie bij Bitvavo!
Bitcoin kelderde die bewuste donderdag, ook wel de ‘zwarte donderdag’ genoemd van $7.931 naar $4.121. Echter blijkt bitcoin weer te zijn bekomen van de schrik, want inmiddels kon bitcoin gisteren bijna de $10.000 aantikken. Sinds de daling is de BTC koers dus weer flink gestegen.
Bij de aandelen lijkt het allemaal wat minder goed te gaan. De S&P 500, een aandelenindex die de 500 grootste bedrijven volgt, toont aan dat het niet zo goed gaat. De meeste aandelen tonen nog steeds een verlies sinds de daling in februari dit jaar. De S&P 500 daalde naar $2.208 op 23 maart. Dat is een verlies van 35% sinds de piek in 2020, sinds de daling is de S&P 500 maar gestegen naar $2.781.


Het lijkt er op dat bitcoin zich lostrekt van de aandelenmarkt en zich niets aantrekt van de aandelen op zich. Bitcoin is nog maar een klein stukje verwijderd van de prijs net voor de daling. Waarom bitcoin zich weinig van de aandelenmarkt aantrekt is nog onduidelijk, maar analisten gaan er vanuit dat de halving een belangrijke rol gespeeld heeft.
De beloning die bitcoin miners ontvangen is sinds de halving gehalveerd. Dat betekent dat de schaarste van bitcoin toeneemt en daarmee inflatie tegen gaat. Het wordt dus ook moeilijker voor miners om aan nieuwe stukjes bitcoin te komen. De prijs actie vond echter al voor de halving plaats. Wereldwijd trok de halving aandacht, de zoekterm “Bitcoin Halving” is in Google tot wel 400% vaker ingetoetst. De vraag rest, was dit een tijdelijke pump, Of blijft deze prijs zich vasthouden over de lange termijn?

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie