Timo Bult Timo Bult
14/05/2020 14:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2020 14:27

Bitcoin (BTC) koers stijgt door en raakt net niet de $10.000 aan

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers stijgt door en raakt net niet de $10.000 aan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) lijkt vandaag zijn weg omhoog verder door te zetten. Sinds vanochtend is de BTC koers flink door gestegen, echter stuitte de koers vlak onder de $10.000 op weerstand.

Bitcoin (BTC) bereikt nét niet de $10.000

Koop 1000 euro aan bitcoin zonder commissie bij Bitvavo!
De afgelopen dagen waren niet slecht voor de bulls. De koers brak op 13 mei bovenuit een stijgend driehoekspatroon en begon toen aan een opwaartse versnelling vanaf het prijsniveau van $8.900. Sindsdien was er eigenlijk weinig weerstand, tot vandaag om 12:00.
Toen bereikte bitcoin namelijk een high van $9.943 waar de bears de hoek om kwamen. Daarmee werd de $10.000 dus net niet aangeraakt echter is er nog van alles mogelijk. Bitcoin toont namelijk op dit moment weer een stijging na bij $9.500 support te hebben gevonden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.718 op cryptocurrency-exchange Coinbase. De eerstvolgende weerstandszone die belangrijk zal zijn in de komende uren is de $10.000. Mocht het de bulls niet lukken de prijs weer zover omhoog te drukken dan ligt bij $9.400 een belangrijke support.

Altcoins in het groen, maar bitcoin de sterkste stijger

Ook nu, een aantal uren na de ochtendupdate, is bitcoin de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. De altcoins laten groene cijfers zien, al stijgen ze over het algemeen relatief minder hard dan BTC.
Ethereum (ETH) is de grootste stijgende altcoin van de top 10 en staat 3,1 procent in de plus. Met een prijs van $200,70 stoeit ETH dus nog steeds met de $200, een belangrijk prijsgebied. Ripple (XRP) staat 0,7 procent in de plus en is $0,2018 waard.
De CEO van crypto-leenplatform Nexo, Antoni Trenchev, sprak onlangs zijn verwachting uit dat bitcoin nog voor het einde van dit jaar naar de $50.000 zal stijgen. Dit heeft volgens hem te maken met het feit dat Bitcoin op dit moment de enige vrije markt is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie