Rico Engelbarts
28/04/2020 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2020 06:03

"Bitcoin (BTC) halving" overtreft piek op Google Trends, interesse stijgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nu we zo kort zijn verwijderd van de derde bitcoin (BTC) halving in mei, is de hype rondom deze gebeurtenis ten top. Dit is onder andere terug te zien in de statistieken van Google. De term “bitcoin halving” is nog nooit zo vaak opgezocht door gebruikers.
De vorige piek van het zoekwoord was rond juli 2016. Google trends toont dat het aantal keer dat de zoekterm werd opgevraagd steeg met 37% sinds de vorige gemeten piek. Bitcoin ging toen voor een prijs van $665. Op het moment van schrijven zijn we 14 dagen verwijdert van de halving.
De eerste keer dat dit gebeurde was in november 2012 toen de beloning die de miners ontvingen van 50 BTC per 10 minuten, of ontdekte block, werd gehalveerd naar 25 BTC. De tweede halving vond plaats in juli 2016 toen de miners 12,5 BTC kregen. En nu zal de halving plaatsvinden op 12 mei 2020, en zullen de miners 6,25 BTC ontvangen voor hun zware werk.
De landen waar de zoekterm het vaakst werd gebruikt waren allemaal Europese landen waarbij ons eigen land op nummer 1 staat, gevolgd door Oostenrijk, Slowakije en Zwitserland.
De zoekterm is waarschijnlijk zo populair geworden doordat er veel onzekerheid speelt in de huidige economie. Veel institutionele en particuliere beleggers zoeken naar een mogelijke hedge hiertegen en komen zo op bitcoin uit. Door de opkoopprogramma’s van de centrale banken zijn investeerders bang voor de gevolgen en zoeken zij naar een uitweg. Doordat er op het moment veel geld wordt geschept, krijgt bitcoin steeds meer aandacht aangezien Bitcoin werkt met een maximum aantal bitcoin, in tegenstelling tot het aantal dollars.
Hoewel de halving eraan zit te komen denkt Tone Vays, een cryptoanalist, dat bitcoin moeite zal krijgen rond het niveau van $8,500-$9,000 omdat mensen liever hun geld in hun zak houden in plaats van hier risico over te lopen. Hij geeft aan dat mensen liever wachten op stabielere tijden.
Bitcoin (BTC) is op dit moment wat bearish signalen aan het afgeven en zou zomaar even support kunnen gaan zoeken. De bitcoin koersupdatevideo van Crypto Insider Michiel nog niet gezien? Bekijk ‘m dan snel!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie