Kevin Schijven Kevin Schijven
30/07/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2020 13:06

Bitcoin (BTC) mining wordt nu op grootschalig niveau in Iran toegestaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) mining wordt nu op grootschalig niveau in Iran toegestaan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Iran gooit de deuren open voor bitcoin-mining op grootschalig niveau. Exploitanten van elektriciteitscentrales hebben toestemming ontvangen om te mogen beginnen met het minen van bitcoin (BTC). Dat meldt de Islamic Republic News Agency (IRNA) op 29 juli.
Mostoafa Rajabi Mashhadi, adjunct-manager van de nationale elektriciteitsraad van Iran, meldt dat energiecentrales nu zogeheten bitcoin-farms mogen opzetten, maar ze moeten wel aan alle regelgeving voldoen, de juist vergunningen bezitten en mogen geen gesubsidieerde stroom gebruiken.
Iran kampt al enige tijd met Amerikaanse sancties die de economie van het land hard treffen en bitcoin-mining lijkt een uitkomst te zijn. Mashhadi zegt dat dit niet ten kosten van Iraanse burgers zal zijn:

Nu, en in een situatie waarin de levering van elektriciteit van groot belang is voor het publiek, zullen we niet toestaan ​​dat degenen die de tarieven voor de landbouw- en industriële sectoren misbruiken, Bitcoin produceren die meer dan $9.000 waard is.

Elektriciteit kost relatief weinig in Iran wat het minen van cryptocurrencies aantrekkelijk maakt in het land. Het artikel meldt dat er gelijk een grote vraag naar is. 14 grote partijen hebben al een bod gemaakt voor de aanschaf van mining-hardware. Mashhadi voegt daaraan toe dat illegale miners voortaan bestraft zullen worden met een geldboete.
Verslaggever Max Keiser meldde onlangs dat Iran enorm zal profiteren door de bitcoin-mining markt in te stappen. Volgens hem zal er een zogenaamde wereldwijde hash rate oorlog ontstaan en landen die niet investeren in bitcoin zullen de grote verliezers zijn. Tevens zal deze hash oorlog leiden tot een flinke prijsstijging, zegt Keiser.
Een paar weken geleden bleek uit een onderzoek van Fidelity en BitOoda dat China helemaal niet 65% van alle bitcoin-mining wereldwijd in handen heeft, maar dat dit waarschijnlijk op ongeveer 50% ligt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie