Bitcoin (BTC) vormt mogelijk een bullish ‘BARR’ patroon, wat houdt dit in?

De bitcoin (BTC) koers lijkt weer enigszins op te kunnen krabbelen na de harde klappen die vorige week vielen. Op dit moment vormt BTC bovendien een zogenaamd bump-and-run-reversal-patroon, afgekort BARR. De laatste keer dat bitcoin dit patroon vormde volgden er mooie stijgingen.

Dat was namelijk in april 2019. Voor diegene die pas in crypto zijn gestapt; in april 2019 toonde bitcoin enorme stijgingen waarmee het einde van de barre crypto winter ten einde leek te zijn gekomen. In deze periode steeg bitcoin van een prijsniveau van ongeveer $4.000 naar een high in juni van net geen $14.000. Hieronder vind je een tweet uit deze periode waarin het BARR patroon wordt vastgesteld voordat de stijging plaatsvond.

Op dit moment lijkt de koers eenzelfde patroon te vormen. Dit viel onder andere BTC Time Traveler op. Hij retweet dan ook de bovenstaande tweet en toont daarin het huidige koersverloop:

De koers lijkt inderdaad opnieuw grotendeels overeen te komen met het “tekstboek BARR patroon,” dat zich dus al eens in april 2019 vormde. Uiteraard zijn verleden koersbewegingen geen garantie voor de toekomst, toch is het opvallend.

Er zijn daarnaast ook nog analisten die verwachten dat de koers mogelijk verder zal dalen. Een van die analisten is Benjamin Blunt, die meer dan 50.000 volgers heeft op Twitter. Hij stelt dat de huidige stijging “correctief” is en dat bitcoin verder terug kan zakken:

De afgelopen 24 uur was bitcoin behoorlijk volatiel. Zo steeg BTC van vlak onder de $6.500 naar een high van net geen $7.000, om vervolgens weer terug te zakken naar een low van $5.657. Vooralsnog is de trend sinds 12 maart opwaarts.

Gisteren deelde onze analist Michiel een koersvideo uit onze Crypto Insiders Members omgeving als freebie. Heb je ‘m gemist? Bekijk hem dan gauw hier!

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.243,40 Kopen
1
Litebit
€26.526,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.545,70 Kopen
3
SATOS
€26.709,40 Kopen
Meer nieuws

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...

Bitcoin (BTC) probeert de $34k te kraken en wint terrein ten opzichte van altcoins

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een mooie stijging neergezet en bereikte zodoende de weerstandszone bij $35.000. Daar kwamen de bears echter weer...

Bitcoin zal niet weer snel door $40.000 breken vanwege afname instroom Grayscale fonds, zegt JPMorgan

Bitcoin (BTC) zal moeite hebben om weer terug te schieten naar het niveau rond $40.000 en daarboven, zeggen analisten van JPMorgan, de grootste bank...

Ethereum, Chainlink, Polkadot, Sushi, Aave en meer bereiken nieuwe ATH’s terwijl Bitcoin dominantie afneemt

De koers van bitcoin (BTC) is langzamerhand aan het afkoelen na de ongekende prijsstijging begin dit jaar, die de moeder aller cryptocurrencies een nieuwe...

‘Bitcoin (BTC) tussen april en september naar $100k,’ stelt PlanB op basis van deze vergelijking

Bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen zijn nog altijd een hot topic in de cryptowereld. Een van de bekendste voorspellingen is die van de Nederlandse analist PlanB. Middels onder...