Kevin Schijven Kevin Schijven
08/01/2021 15:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2021 15:52

Bitcoin (BTC) whales groeien in aantallen en grootte, zet de FOMO door?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales groeien in aantallen en grootte terwijl prijs weer een nieuwe ATH bereikt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers bereikt op het moment van schrijven wederom een nieuwe record. De all-time high (ATH) van de grootste cryptocurrency op de markt ligt nu alweer bijna op $42.000!
Deze ongekende prijsstijging gaat gepaard met een enorme toename van zogeheten bitcoin-whales, investeerders met veel BTC in bezit. Niet alleen zijn er meer bitcoin-whales, ze bezitten ook steeds meer BTC. Dat meldt cryptocurrency-exchange Kraken in een nieuw rapport:


Kraken meldt dat bitcoin met 47% is gestegen in december 2020, en dat het de beste presterende maand is sinds mei 2019. De koers van bitcoin staat maar liefst 700% in de plus ten opzichte van de beruchte “black thursday” van 12 maart, toen het coronavirus uitbrak in het Westen.
Bitcoin-whales, dat zijn volgens Kraken wallets met meer dan 100 BTC, hebben in december 47.500 BTC geaccumuleerd. Dat zorgt ervoor dat er nu meer dan 16.300 adressen die meer dan 100 BTC bevatten. In totaal hebben deze whales maar liefst 11,46 miljoen BTC in handen.
Een aantal van deze whales zijn institutionele investeerders die het afgelopen jaar de markt zijn ingestapt, zoals MicroStrategy. Dit bedrijf stak in 2020 meer dan een miljard USD in bitcoin, en deze investering is inmiddels al verdubbeld in waarde.
Deze institutionele fear of missing out (FOMO) is ook te zien aan de grote uitstroom op exchanges als Coinbase, meldde onderzoeksbureau CryptoQuant vorige week.
Dat betekent dat veel investeerders nog steeds niet bereid zijn om te verkopen, ondanks de torenhoge prijzen. Toch zijn er ook analisten die zeggen dat er een correctie op de korte termijn aankomt. Dat wordt echter de laatste tijd wel vaker geroepen terwijl bitcoin alsmaar door stijgt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie