Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2021 15:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2021 15:22

Bitcoin (BTC) ter waarde van meer dan een miljard dollar stroomt weg van exchange, is dit institutionele FOMO?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_(BTC)_ter_waarde_van_meer_dan_een_miljard_dollar_stroomt_weg_van_exchange,_is_dit_institutionele_FOMO

De koers van bitcoin (BTC) blijft maar stijgen! De BTC prijs bereikt op het moment van schrijven weer een nieuwe all-time high (ATH) rond een gemiddelde prijs van $34.670.
De bitcoin koers maakt momenteel een ongekende stijging mee en is enkele tientallen procenten in waarde gestegen. De koers bevindt zich op het moment van schrijven ver boven de $30.000!
Gisteren was op Crypto Insiders nog te lezen dat deze harde koersstijging gepaard gaat met een enorme uitstroom van bitcoin uit de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase.
Toen meldde Ki Young Ju, CEO van onderzoeksbureau CryptoQuant dat 12.063 BTC uit Coinbase werd verplaatst naar zogenaamde cold storage wallets. Vandaag meldt de CEO samen met Unfolded dat zelfs 35.000 BTC Coinbase uitstroomt:


Dat is maar liefst $1,2 miljard aan bitcoin dat naar cold wallets gaat. Coinbase verplaatst deze bitcoin naar cold wallets om ze vervolgens op de over-the-counter (OTC) markt te verkopen aan institutionele investeerders. Ju zegt dat de prijs wordt aangedreven door instituties die uit fear of missing out (FOMO), oftewel bang zijn om de boot te missen, kopen.
Een van deze institutionele kopers is wellicht Skybridge Capital, de grote vermogensbeheerder van Anthony Scaramucci, de voormalig communicatie chef van het Witte Huis. SkyBridge had naar verluidt eind vorig jaar al $182 miljoen in bitcoin geïnvesteerd. Scaramucci zegt:
https://twitter.com/Scaramucci/status/1345378845101326337

“Bitcoin $31k en stijgende. Investeerders vragen me steeds: ben ik te laat? Mijn antwoord: niet eens in de buurt. Dit is Amazon. Dit is Tesla. Mogelijk op steroïden. We bevinden ons in de vroege innings van een compleet nieuwe beleggingscategorie. Laat de spijt vallen dat je niet eerder hebt gekocht en spring op de raket.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie