Kevin Schijven Kevin Schijven
30/12/2020 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2020 18:44

Bitcoin (BTC) vestigt wederom nieuwe ATH, deze beursgenoteerde bedrijven investeren in de cryptocurrency

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vestigt wederom nieuwe ATH, deze beursgenoteerde bedrijven investeren in de cryptocurrency

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) heeft vanochtend wederom een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd. De prijs schoot naar gemiddelde van $28.600 op verschillende cryptocurrency-exchanges, maar werd toen opgevolgd door een kleine correctie die de prijs terugbracht naar $28.000 op het moment van schrijven.
In gerelateerd nieuws hebben weer enkele beursgenoteerde bedrijven groots geïnvesteerd in bitcoin. De eerste is SkyBridge Capital, de vermogensbeheerder van Anthony Scaramucci, de voormalig communicatie chef van het Witte Huis.
SkyBridge Capital heeft naar verluidt al $182 miljoen geïnvesteerd in bitcoin, meldt het bedrijf in een brochure in handen van CoinDesk. De traditionele vermogensbeheerder is van plan om de SkyBridge Bitcoin Fund LP op 4 januari te lanceren en noemt bitcoin “beter dan goud” in de brochure.
Ook het Canadese beursgenoteerd augmented reality (AR) bedrijf NexTech AR Solution stapt de crypto-markt in. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het van plan is om $2 miljoen in bitcoin te investeren, en wellicht meer in 2021.

“Deze initiële investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin een oppotmiddel op de lange termijn is. Bitcoin is een digitale versie van goud, dat een totale marktkapitalisatie van $10 biljoen heeft versus de totale marktkapitalisatie van bitcoin van slechts $500 miljard. We denken dat als onderdeel van de digitale transformatie een paradigmaverschuiving naar digitaal goud gaande is en aangezien bitcoin steeds meer wordt gezien als een opslagplaats van waarde, net als goud, zal het goud inhalen.”

Aldus NexTech CEO Evan Gappelberg. Dan is er nog de burgemeester van Miami, Francis Suarez, die in ieder geval zegt dat hij openstaat om 1% van Miami’s reserves in bitcoin te investeren in antwoord op een voorstel van Anthony ‘Pomp’ Pompliano:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie