Timo Bult Timo Bult
03/01/2021 09:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2021 09:59

Bitcoin (BTC) viert verjaardag met bizarre prijs, deze altcoins stijgen hard mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) viert verjaardag met bizarre prijs, deze altcoins stijgen hard mee

Het waren weer 24 enerverende uren voor de bitcoin (BTC) koers. Het resultaat is een stijging van bijna 18%! Tevens werd er weer een nieuwe all-time high (ATH) neergezet en bitcoin lijkt deze keer een aantal altcoins met zich mee omhoog te kunnen te trekken. In deze marktupdate lees je welke dat zijn.

Bitcoin (BTC) stijging boven $30.000 zet door

Het was gisteren groot nieuws dat bitcoin door de $30.000 kon breken. De verwachting was dat dit de bulls grote moeite zou kosten maar niets bleek minder waar. Het opwaartse momentum hield stand boven de $30.000 met als gevolg een verdere uitbraak.
Gisteravond vond er nog wel een kleine correctie plaats van ruim 8%. Deze dip werd echter gedurende nacht gewoon weer opgekocht. De bulls konden uiteindelijk vanochtend een nieuwe ATH neerzetten van $34.810 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Hiermee lijkt de eerstvolgende weerstand bij $35.000 te liggen maar wie weet wordt ook deze temidden van deze gekte gebroken. Naar beneden kan $33.000 (de vorige ATH) steun bieden. Verder naar beneden vormt de $30.000 nu een belangrijke support. Hier bevindt zich tevens de 50-uurs Moving Average (MA).
Het Bitcoin netwerk is vandaag 12 jaar oud geworden. Op 3 januari 2009 minede Satoshi Nakamoto, de mysterieuze uitvinder(s), het genesis block van de Bitcoin blockchain. Dit was het begin van een revolutie die tot op de dag van vandaag een grote impact heeft. Bitcoins verjaardag wordt dus bekroond met een mooie, bizarre ATH!

Deze altcoins stijgen hard

Het is echter niet alleen feest bij de Bitcoiners. Ook een aantal altcoins kunnen flink stijgen, met als hardste stijger litecoin (LTC). De nummer 5 staat 13% in het groen en is nu $141,60 waard. Ook noteert polkadot (DOT) weer een mooie stijging.
DOT stijgt 9,4% in waarde terwijl het de afgelopen week al flink heeft kunnen stijgen. Over de afgelopen 7 dagen staat DOT 72% in de plus. Andere harde stijgers zijn ethereum (ETH) met +10,5% en bitcoin cash (BCH) met +12,5%. Een mooi begin van de dag dus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie