Timo Bult Timo Bult
03/01/2021 09:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2021 09:59

Bitcoin (BTC) viert verjaardag met bizarre prijs, deze altcoins stijgen hard mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) viert verjaardag met bizarre prijs, deze altcoins stijgen hard mee

Het waren weer 24 enerverende uren voor de bitcoin (BTC) koers. Het resultaat is een stijging van bijna 18%! Tevens werd er weer een nieuwe all-time high (ATH) neergezet en bitcoin lijkt deze keer een aantal altcoins met zich mee omhoog te kunnen te trekken. In deze marktupdate lees je welke dat zijn.

Bitcoin (BTC) stijging boven $30.000 zet door

Het was gisteren groot nieuws dat bitcoin door de $30.000 kon breken. De verwachting was dat dit de bulls grote moeite zou kosten maar niets bleek minder waar. Het opwaartse momentum hield stand boven de $30.000 met als gevolg een verdere uitbraak.
Gisteravond vond er nog wel een kleine correctie plaats van ruim 8%. Deze dip werd echter gedurende nacht gewoon weer opgekocht. De bulls konden uiteindelijk vanochtend een nieuwe ATH neerzetten van $34.810 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Hiermee lijkt de eerstvolgende weerstand bij $35.000 te liggen maar wie weet wordt ook deze temidden van deze gekte gebroken. Naar beneden kan $33.000 (de vorige ATH) steun bieden. Verder naar beneden vormt de $30.000 nu een belangrijke support. Hier bevindt zich tevens de 50-uurs Moving Average (MA).
Het Bitcoin netwerk is vandaag 12 jaar oud geworden. Op 3 januari 2009 minede Satoshi Nakamoto, de mysterieuze uitvinder(s), het genesis block van de Bitcoin blockchain. Dit was het begin van een revolutie die tot op de dag van vandaag een grote impact heeft. Bitcoins verjaardag wordt dus bekroond met een mooie, bizarre ATH!

Deze altcoins stijgen hard

Het is echter niet alleen feest bij de Bitcoiners. Ook een aantal altcoins kunnen flink stijgen, met als hardste stijger litecoin (LTC). De nummer 5 staat 13% in het groen en is nu $141,60 waard. Ook noteert polkadot (DOT) weer een mooie stijging.
DOT stijgt 9,4% in waarde terwijl het de afgelopen week al flink heeft kunnen stijgen. Over de afgelopen 7 dagen staat DOT 72% in de plus. Andere harde stijgers zijn ethereum (ETH) met +10,5% en bitcoin cash (BCH) met +12,5%. Een mooi begin van de dag dus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie