Roy van Krieken Roy van Krieken
20/10/2021 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 16:10

Bitcoin (BTC) zal binnen een jaar tijd $168.000 bereiken, aldus Wall Street strategist Tom Lee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zal binnen een jaar tijd $168.000 bereiken, aldus Wall Street strategist Tom Lee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Medeoprichter van Fundstrat en bekende Wall Street analist Tom Lee heeft zich onlangs uitgelaten over zijn verwachtingen van de bitcoin (BTC) koers in de nabije toekomst. Volgens hem ziet de toekomst van de grootste cryptocurrency er bijzonder rooskleurig uit.

Crypto Ontbijt: Bitcoin daalt, crypto-programma Starbucks stopt & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers

Lee is al langere tijd lovend over de wereld van crypto en bitcoin in het bijzonder. In mei van dit jaar voorspelde hij al dat de koers van bitcoin in 2021 nog de magische mijlpaal van $100.000 zou gaan bereiken. Inmiddels herhaalt hij deze voorspelling nogmaals. Volgens Lee zal bitcoin in de komende paar maanden nog een prijsbeweging richting de $100.000 maken.

Lee is niet de enige bekende analist die dergelijke voorspellingen doet. Onlangs maakte Bloomberg crypto analist Mike McGlone ook al bekend dat hij er heilig in gelooft dat bitcoin dit jaar nog het langverwachte prijspunt van $100.000 zou gaan bereiken.

Lee doet hier echter nog een schepje bovenop. Volgens hem zal het hiermee nog lang niet klaar zijn. Hij stelt zelfs dat hij gelooft dat binnen 12 maanden de bitcoin koers $168.000 zal hebben bereikt.

Daarnaast maakt Lee zich weinig zorgen over de volatiliteit van de cryptocurrency. Uiteraard erkent hij dat de prijsbewegingen van bitcoin af en toe hevig kunnen zijn, maar volgens hem is dit eerder een voordeel dan een nadeel.

“Dat is nou eenmaal hoe het werkt, maar dat is ook hoe de beloning voor mensen gecreëerd wordt.”

Advertentie

ETF’s

Een belangrijke reden voor de voorspelling van Lee is het feit dat bitcoin beursfondsen inmiddels een feit zijn. Onlangs werd het eerste bitcoin futures ETF van ProShares goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en wordt deze inmiddels ook verhandeld op de Amerikaanse beurs.

Volgens Lee zijn dergelijke ETF’s enorm belangrijk voor de adoptie van bitcoin. Naarmate meer investeerders blootstelling willen krijgen aan bitcoin en dit makkelijker te realiseren is, hoe meer de prijs van bitcoin zal stijgen.

Of Lee inderdaad gelijk gaat krijgen met zijn voorspelling zullen we snel genoeg te weten komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie