Bitcoin (BTC) zoekopdrachten op Google door het dak tijdens crash koers

Terwijl landen en financiële markten wereldwijd worstelen om het coronavirus tegen te gaan, stijgt de interesse in Bitcoin (BTC).

Vorige week beleefde de koers van bitcoin (BTC), samen met de wereldwijde aandelenmarkten, een immense daling in waarde. Helaas is dit deze week het er niet beter op geworden. Toch lijkt het erop dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in Bitcoin, vergeleken met de maanden hiervoor. Volgens Google-trends gaan de zoekopdrachten naar “Bitcoin” door het dak.

Tussen 8 maart en 14 maart, de week dat de prijs van BTC werd gehalveerd en de aandelenmarkten het hardst daalden, gaf Google Trends een stijging in de interesse aan van ongeveer 90% ten opzichte van de vorige week.

In de VS nam de interesse in Bitcoin aanzienlijk toe. Afgelopen vrijdag, de slechtste dag voor Bitcoin in meer dan een jaar, is het aantal zoekopdrachten naar Bitcoin meer dan verdrievoudigd in één nacht.

Gegevens van Google Trends van de afgelopen vijf jaar suggereren dat de interesse in Bitcoin sinds de bull run piek van eind juni 2019, niet zo hoog was. Dit werd overschaduwd door het zoekvolume van eind 2017, toen Bitcoin de wereld rondging. Het huidige zoekvolume voor Bitcoin is slechts een vijfde van dat hoogtepunt. 

Als er gekeken wordt naar de gegevens van Google Trends voor vergelijkbare zoektermen, wordt een ander beeld geschetst. De zoekopdrachten met cryptocurrency als onderwerp zijn namelijk in de afgelopen weken niet significant toegenomen.

Ondanks alle discussie over ‘blockchain, niet Bitcoin’, is het zoekvolume voor “blockchain” de afgelopen twaalf maanden geleidelijk afgenomen. De prijs van bitcoin is misschien gehalveerd, maar het is de enige cryptocurrency die zoveel aandacht lijkt te trekken. 

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Gisteren leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.338,50 Kopen
1
Bitvavo
€26.859,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.113,40 Kopen
3
Litebit
€27.160,20 Kopen
Meer nieuws

Joe Biden pauzeert controversiële bitcoin (BTC) wallet wet, en meer positief nieuws uit de VS

Joe Biden, de 46ste president van de Verenigde Staten, is na zijn inauguratie gelijk aan de slag gegaan en hij heeft al enkele beslissingen...

Bitcoin (BTC) heeft zijn top bereikt en zal terugzakken naar $20.000, zegt deze miljardair

Scott Minerd, CIO van de grote internationale investeringsmaatschappij Guggenheim Partners, verwacht niet meer dat bitcoin (BTC) zijn all-time high (ATH) van $41.950 nogmaals in...

Bitcoin (BTC) ter waarde van $10 miljard belandt in de zakken van HODL’ers, wat zegt dit?

Ondanks de hoge prijzen van bitcoin (BTC) is het merendeel van investeerders nog niet van plan om te verkopen. Het beschikbare aanbod van bitcoin...

Grootste vermogensbeheerder op aarde BlackRock wil bitcoin (BTC) kopen, blijkt uit aanvraag

Bitcoin (BTC) belandt mogelijk binnenkort in de zakken van 's werelds grootste vermogensbeheerder; BlackRock! Dit blijkt uit een recent document dat het bedrijf indiende...

Altcoins dalen mee met bitcoin, maar tot waar? John bekijkt de koers van ethereum, enjin coin, vechain en the sandbox

De Bitcoin Consultant heeft weer een nieuwe altcoin koersvideo voor jullie. In deze video’s bekijkt John van Meer de koersen van altcoins waar members van Crypto Insiders op...

Bitcoin (BTC) prijs zakt door support, wat nu? Deze top 10 altcoin kan weer als enige stijgen!

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen uren weer flink terug gezakt. Bitcoin zakte zojuist namelijk door een support en lijkt nu te versnellen...