Roy van Krieken Roy van Krieken
06/09/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2022 18:04

Bitcoin dominantie zakt naar laagste punt in 4 jaar tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dominantie zakt naar laagste punt in 4 jaar tijd

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Vergeleken met ethereum (ETH), doet de bitcoin (BTC) koers het op het moment niet bijster goed. De bitcoin dominantie, dat het marktaandeel van bitcoin ten opzichte van de totale crypto markt meet, is namelijk gezakt naar een niveau dat al vier jaar niet meer is gezien. Dit heeft natuurlijk alles te maken met onder meer Ethereum dat in de aanloop naar de merge alle schijnwerpers op zich gericht heeft.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin dominance

Vandaag is de Bitcoin dominantie gedaald tot slechts 38,2% met een marktkapitalisatie van $381,2 miljard. Dit terwijl de Ethereum dominantie juist is gestegen tot 20,3% met een marktkapitalisatie van $202,8 miljard. Ethereum loopt dus duidelijk in op de koning der cryptocurrencies. 

“Bitcoin dominantie daalde voor het eerst in vier jaar onder de 39%. Het lijkt erop dat #Ethereum de schijnwerpers heeft genomen met de aankomende Merge-upgrade, en Cardano wint ook wat tractie met zijn Vasil hardfork,” aldus analist Ali Martinez

Niet alleen Ethereum doet goede zaken op het moment, ook Cardano (ADA) is erg populair op het moment. Dat heeft zeer waarschijnlijk te maken met de Vasil hard fork die later deze maand gelanceerd wordt. Ook rondom deze update heerst, net als bij de Ethereum merge, veel hype.

De Vasil hard fork op Cardano zal volgens oprichter Charles Hoskinson op 22 september plaatsvinden, een week na de merge op het Ethereum netwerk dus.

Kwakkelende bitcoin koers

Daartegenover staat de koers van BTC die nu niet bepaald om over naar huis te schrijven is. Sterker nog, de koers is bezig met een fase van consolidatie onder het belangrijke prijspunt van $20.000. Mochten de merge op het Ethereum netwerk en de Vasil hard fork op het Cardano netwerk een daverend succes zijn, dan verwachten sommige analisten dat de Bitcoin dominantie nog verder zal dalen.

Nederlandse analist Michaël van der Poppe had het volgende te zeggen:

“De markt wil omhoog gaan bewegen, maar Bitcoin blokkeert dat. Veel kracht op $ETH door de Merge, maar andere altcoins worden ook langzaam wakker. Jezelf positioneren in longs is waarschijnlijk nog steeds een betere R/R dan shorts hier,”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie