Kevin Schijven Kevin Schijven
08/05/2023 08:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2023 08:17

Bitcoin duikt met 3,5% onder $28.000 terwijl kosten de pan uitrijzen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto ontbijt: Heftige koersval, celstraf CZ & Bitcoin Jezus opgepakt

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) viel een week geleden terug naar $28.000, herstelde vervolgens direct en tikte vrijdagnacht een piek van $29.800 aan. Daarna begon bitcoin echter weer te dalen en dat kwam afgelopen nacht in een versnelling terecht. Bitcoin vond even wat support rond $28.250, maar zakt op het moment van schrijven naar $27.950 op Binance en €25.300 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 3,5% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 8%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $542 miljard en de dominantie op 47,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 60 (Greed).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Transactiekosten schieten hard omhoog

We schreven op Crypto Insiders de afgelopen tijd al vaker over de sterk stijgende transactiekosten op het Bitcoin netwerk. Deze zijn het gevolg van de komst van NFT’s, Ordinals, inscripties en BRC-20 memecoins op het netwerk, mogelijk gemaakt door de Taproot update.

Dit weekend rezen transactiekosten echter de pan uit. De gemiddelde transactiekosten liggen momenteel rond 0,00068 BTC, of $19.20, een gigantische stijging ten opzichte van de $2 van nog geen twee weken geleden. Enkele transacties kwamen zelfs even hoger uit dan de beloning voor bitcoin miners voor het verwerken van een block, namelijk 6,75 BTC ten opzichte van 6,25 BTC. Dit is de eerste keer dat dit gebeurt sinds 2017.

Advertentie

Binance legt BTC handel tweemaal stil

De hoge kosten zorgden voor problemen bij Binance. Het enorme beursplatform heeft in de afgelopen 24 uur al twee keer alle handel in BTC had stilgelegd. Vanochtend was hierover al meer te lezen op Crypto Insiders. Er ontstond even paniek in de markt en er werden zorgen geuit dat het zelfs om een denial of service (DoS) aanval zou gaan. Tegelijkertijd leek het er even op dat gigantische aantallen bitcoins uit Binance wegstroomden. Volgens Julio Moreno van CryptoQuant was dit waarschijnlijk een verschuiving in de wallets en stroomde ‘slechts’ 10.100 BTC uit Binance in plaats van 157.000 BTC.

Bitcoin koers onder druk, toch een recessie in Amerika?!
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Amerikaanse CPI deze week

Afgelopen week bleven de koersen rustiger dan verwacht werd, ondanks de rentebeslissingen van de Federal Reserve en Europese Centrale Bank. Toch kan het deze week weer enigszins spannend worden door nieuwe macro-economische data. Vooral de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) aanstaande woensdag is belangrijk om in de gaten te houden. Deze cijfers hebben het afgelopen jaar voor veel volatiliteit gezorgd.

 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie