Kevin Schijven Kevin Schijven
12/07/2022 09:09 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2022 09:09

Bitcoin duikt onder $20.000, Witte Huis waarschuwt voor ‘verhoogde’ inflatie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Inflatie VS moet terug naar 2% voor bullmarkt, maar dat kan lang duren

Foto: azrin_aziri/Shutterstock

Bitcoin (BTC) daalt vanochtend weer onder de psychologische grens van $20.000 en het oude record uit eind 2017. Dat lijkt vooral te maken te hebben met de oplopende spanning en angst omtrent de Amerikaanse inflatiecijfers, die morgen worden gepubliceerd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt en euro = dollar

De bitcoin koers kwam al dalend het weekend uit, na de flinke stijging van vorige week. Bitcoin kwam gisteren op $20.500 uit en hield daar de rest van de dag stand. Echter verloor de koers tegen middennacht hier grip op en zakte toen onder $20.000 naar $19.800.

Vroeg vanochtend kon bitcoin even iets herstellen, maar de koers kwam niet verder dan $20.050 en zakt momenteel weer een stapje lager. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.700 op KuCoin en €19.700 op Bitvavo. Dat lees je goed, dezelfde prijs in euro als dollar. De dollar en euro zijn nu evenveel waard!

De BTC koers staat daarmee 3,8% in de min vandaag. Bitcoin heeft daarmee de stijging van afgelopen week alweer bijna teniet gedaan en zit dus nog altijd vast in hetzelfde bereik.

Advertentie

Morgen publicatie “verhoogde” CPI

Een maand geleden zorgde de publicatie van de Amerikaane consumentenprijsindex (CPI), met verhoogde inflatiecijfers, voor een flinke crash van financiële markten en van bitcoin. De nieuwe CPI cijfers worden morgen gepubliceerd.

Opvallend is dat het Witte Huis al een toelichting heeft gegeven nog voor de publicatie. Wederom wordt gesproken over “zeer verhoogde” cijfers, dus bereid je maar vast voor op het ergste.

Als deze inflatiecijfers hoger dan verwacht uitpakken, dan betekent dit dat de Federal Reserve wellicht zijn beleid scherper zal aantrekken en is de kans groot dat de paniek op de markt weer even toeslaat. Ook blijft de Amerikaanse dollar index (DXY) koers alsmaar stijgen en dat suggereert dat de inflatie zijn piek nog niet heeft bereikt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin capitulatiefase

Gisteren was echter op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin mogelijk nog in een capitulatiefase zit, aangezien lange-termijn houders (LTH) nog steeds hun BTC tegen verlies verkopen. Ook Glassnode meldt in een nieuw artikel dat dit het geval is.

De analisten van Glassnode melden dat een bear-markt zijn bodem pas bereikt als “het aandeel van munten dat met verlies wordt vastgehouden wordt overgedragen aan degenen die het minst gevoelig zijn voor de prijs en de meeste overtuiging hebben.” Dat kan echter nog wel even duren, meldt het analysebedrijf.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Miners onder druk, maar bodem in zicht?

Ook staan bitcoin-miners nog altijd flink onder druk, zegt Glassnode. Mocht bitcoin helemaal naar $10.000 vallen, dan komt mogelijk 50% van alle bestaande miners in de problem, meldt Joe Burnett. Dat kan dus erg gevaarlijk zijn voor de markt.

Toch zijn er steeds meer signalen dat bitcoin mogelijk zijn bodem heeft bereikt, zoals ook vanochtend al op Crypto Insiders was te lezen. Volgens analist IncomeSharks vormt bitcoin hier momenteel een sterke basis voor een rally nog later dit jaar.

Crypto ontbijt: Bitcoin whales slaan in & miljardenboete voor Ripple
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Arthur Hayes wordt extreem bullish

Arthur Hayes, de bekende voormalig CEO van BitMEX, die in april dit jaar al het bloedbad voor crypto voorspelde, begint inmiddels juist zeer bullish voor bitcoin te worden:

Bitcoin ETF’s staan in top 5 snelst groeiende allertijden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie