Kevin Schijven Kevin Schijven
11/04/2022 12:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2022 12:42

Crypto bloedbad komt eraan, zegt voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto bloedbad komt eraan, zegt voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes

Foto: lupmotion/Shutterstock

Arthur Hayes, voormalig CEO en medeoprichter van BitMEX, een exchange als Bitvavo, voorspelt een bloedbad voor cryptocurrencies op de korte termijn. Dat komt vooral door een instabiele aandelenmarkt, meldt Hayes in een blogartikel op 11 april:

Hayes merkt op dat koersen van crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) een zeer hoge correlatie hebben met aandeelmarkten als de Nasdaq 100 Index (NDX). Crypto wordt daarom hoogstwaarschijnlijk meegetrokken als de NDX koers verder zakt.

Volgens Hayes zal de Nasdaq 100 koers dalen door de volgende drie oorzaken. Ten eerste verwacht hij dat de oorlog in Oekraïne verder zal escaleren. Dat zal tot hogere grondstofprijzen leiden en een daling van risicovolle activamarkten. Daarnaast zal het aangescherpte beleid van de Federal Reserve, om de rentetarieven te verhogen als antwoord op de stijgende inflatie, niet in het voordeel van de NDX uitpakken. Tot slot meldt Hayes dat de Nasdaq 100 verder zal dalen, omdat de koers al door een belangrijk supportniveau, de 61.8% Fibonacci Retracement level, zakte.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto koersen worden meegetrokken in mogelijke crash

Volgens Hayes betekent dit dat de Nasdaq 100 mogelijk crasht in de komende maanden en dat crypto dan wordt meegetrokken. Hayes voorspelt dat tegen eind juni bitcoin helemaal naar $30.000 terugvalt en ether naar $2.500. Andere crypto vangen mogelijk nog zwaardere klappen.

“Hoewel sommige van deze munten al met 75% zijn gedaald ten opzichte van hun hoogste punt ooit, geloof ik niet dat zelfs zij kunnen ontsnappen aan het komende crypto bloedbad.”

Toch geeft Hayes toe dat deze prijsvoorspellingen gebaseerd zijn op een onderbuikgevoel en niet op wetenschap. Ook geeft hij toe dat hij het mogelijk verkeerd heeft. Mocht crypto ontkoppelen van deze markten voordat een crash plaatsvindt, dan speelt dit scenario mogelijk niet uit.

Hij waarschuwt voor dit scenario omdat veel mensen in de crypto-wereld roepen dat het ergste al voorbij is. Echter negeren zij de huidige marktcondities. Toch koopt Hayes al wat altcoins omdat de lage prijzen aantrekkelijk zijn. Hayes is dan op de lange termijn ook zeer bullish en schat een prijs van maar liefst $1 miljoen voor bitcoin in de komende jaren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie