Kevin Schijven Kevin Schijven
11/07/2022 08:24 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2022 08:24

Bitcoin zakt, capitulatie nog niet over, deze week wordt spannend

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: koers zal moeite krijgen met deze prijs

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur weer aan het dalen. Toch kon de koers eindelijk weer eens een week met een groende candle sluiten. Afgelopen week presteerde bitcoin zelfs het best in maanden waardoor het marksentiment een stuk positiever is geworden.

Dat volgde echter na een van de slechtste maanden in meer dan 10 jaar. Of we daarom snel een echte trendommekeer zullen zien, is maar de vraag, vooral in deze macro. Het kan daarnaast ook nog zeer spannende week worden voor bitcoin.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers zakt met 4%

De bitcoin koers kon afgelopen week met bijna 12% stijgen en dat leidde tot een piek van $22.300 op vrijdagochtend. Vervolgens consolideerde bitcoin rond $21.500, maar de koers had daar zaterdagnacht al moeite om aan vast te houden

Gisterenochtend zakte bitcoin naar $21.300 en hield daar in eerste instantie stand. Echter verloor bitcoin gisterenmiddag daar grip op en zakte vervolgens onder $21.000. Afgelopen nacht vond bitcoin support rond $20.500, maar daar lijkt de koers op het moment van schrijven ook moeite te hebben om aan vast te houden.

De BTC prijs komt momenteel uit op $20.450 op Coinbase en €20.200 op Bitvavo. De BTC koers staat daarmee vandaag 4% in de min.

Advertentie

Bitcoin capitulatie nog niet voorbij?

De kans leek al groot dat er nog te weinig momentum was voor bitcoin om uit het huidige bereik te klimmen. Vooralsnog blijft een test van de cruciale 200-weken moving average (MA) nog even uit. Deze ligt momenteel rond de $22.600. Het valt op dat analisten daarom alweer snel spreken over een mogelijke hertest van de recente low onder $18.000. Dat kan ook leiden tot een lower low.

Analist Lex Moskovski meldt dan ook dat, ondanks het iets positievere sentiment, de capitulatiefase mogelijk nog niet voorbij is. Uit on-chain gegevens blijkt dat namelijk dat lange-termijn houders (LTH) nog steeds hun BTC tegen verlies verkopen.

https://twitter.com/mskvsk/status/1546287615724253184

Crypto ontbijt: BTC ETF uitstroom zet door, SEC onderzoekt ETH & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Publicatie Amerikaanse CPI op woensdag

Het belooft in ieder geval weer een spannende week te worden met bitcoin door de publicatie van meerdere belangrijke cijfers, zoals Alex Krüger hieronder aangeeft. De publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex op woensdag is wellicht de belangrijkste. Een maand geleden leidde verhoogde inflatiecijfers namelijk nog tot een flinke crash.

Ondertussen zien we dat S&P 500 premarket futures al rood kleuren en dat is waarschijnlijk een slecht teken voor bitcoin vandaag wanneer de beurzen openen. Daarnaast is ook de Amerikaanse dollar index (DXY) weer aan het stijgen. Dat voorspelt mogelijk meer slecht nieuws voor bitcoin door de zeer hoge negatieve correlatie tussen de twee dit jaar.

Desondanks speculeren veel marktparticipanten dat een bodem dicht bij moet zijn voor bitcoin. Ook weten we dat bitcoin de vorige keer sneller kon herstellen vanaf de bodem dan de meeste aandelenmarkten, zoals analist Game of Trades hieronder toont:

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin lightning network blijft groeien

Tot slot zijn er ook positieve on-chain gegevens te vinden voor bitcoin. Zo is de capacitieit van het Lightning Network, een layer-2 schalingsnetwerk voor Bitcoin om snellere transacties mogelijk te maken, nog altijd aan het stijgen. De capaciteit was in juni met 2,3% toegenomen, en in de eerste week van juli al met 3,8%, meldt On-Chain College:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie