Kevin Schijven Kevin Schijven
31/03/2022 15:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2022 15:35

Bitcoin en altcoin koersen maken een flinke duik na negatief nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt 5% na afwijzing $25.000, hash rate bereikt nieuw record

Foto: Elnur/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en de meeste altcoins uit de top 100 maakten zojuist even een flinke duik. We waarschuwden in de marktupdate van vanochtend al dat de kans groot lijkt op een pullback. Een zeer groot deel van de top 100 cryptocurrencies zakte vanmiddag even met meer dan 5%.

‘Bitcoin is geen investering’ volgens oprichter Satoshi Nakamoto
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met 2,5%

Menig analist was overtuigd dat de bitcoin koers op het punt stond om verder uit te breken. Toen opende echter Amerikaanse aandelenmarkten flink in het rood en het duurde niet lang voordat de crypto-markt werd meegetrokken.

Dat heeft wellicht ook te maken met nieuwe dreigingen van de Russische president Poetin, die zegt dat hij vanaf morgen alleen nog Russiche roebels voor gas wil. Dat zorgt natuurlijk voor veel onzekerheid op de financiële markten.

Daarnaast lag nog een zogenaamde kloof open die ontstond toen bitcoin in het weekend steeg terwijl de Chicago Mercantile Exchange (CME) gesloten was. Deze “CME gap” werd wellicht zojuist gevuld.

Wat wellicht ook meespeelt is dit nieuws. Een nieuw wetsvoorstel werd zojuist door de Europese ECON commissie aangenomen. In deze wet staan meerdere rode vlaggen, zoals in dit artikel werd beschreven. Het kan betekenen dat alle crypto-transacties naar zogenaamde unhosted of privé wallets vastgelegd en gemeld moeten worden, en wellicht zelfs niet alleen die boven €1.000. Het kan ook betekenen dat exchanges je geen transacties meer naar deze wallets laten uitvoeren.

Dat gezegd hebbende, duurt het nog maanden voordat deze wet ook daadwerkelijk doorgevoerd wordt. En het is nog mogelijk dat het teruggedraaid wordt. Toch zijn het zeer zorgwekkende ontwikkelingen. Lees het volgende Twitterbericht van Patrick Hansen voor meer informatie:

Advertentie

Kunnen de crypto koersen snel herstellen?

Ondanks de flinke duik, maakt bitcoin mogelijk gelijk een rebound. De koers maakt op het moment van schrijven al een kleine stuiter vlak boven $46.000. Toch ziet het er niet naar uit dat bitcoin gelijk kan herstellen boven de $47.000.

Ondertussen zien we de meeste altcoins ook weer herstellen, maar nog lang niet volledig. De koersen van solana (SOL) en waves (WAVES) lijken daarentegen zelfs verder uit te breken momenteel.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie