Kevin Schijven Kevin Schijven
31/03/2022 09:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2022 09:01

Bitcoin koers consolideert, volgt eerst uitbraak of pullback?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers consolideert, volgt eerst uitbraak of pullback?

Foto: DaLiu/Shutterstock

Bitcoin (BTC) blijft de afgelopen 24 uur vrij rustig. De koers kwam deze week de eerste echte weerstand tegen van deze rally. Vooralsnog heeft bitcoin geen correctie gemaakt, maar lukt ook nog niet om verder uit te breken. De markt begint wat terughoudender te worden, maar dat is wellicht van korte duur.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers daalt ietsjes

De bitcoin koers maakte zondagavond nog een flinke sprong, brak toen door $47.000 en tikte later heel even $48.000 aan. Daar bleek echter de weerstand te groot te zijn en bitcoin zakte terug naar $47.000. Een dag later maakte bitcoin nogmaals een poging, maar werd nu al onder $48.000 afgewezen en dipte toen ook even onder $47.000.

Sindsdien schommelt bitcoin tussen ongeveer $46.900 en $47.600. Begin deze week leek de $47.600 vrijwel onmiddellijk al om te slaan van weerstand naar support. Echter lijkt dat ondertussen weer terug omgedraaid te zijn.

Bitcoin beweegt de laatste dagen langzamerhand iets omlaag en komt vanochtend op $47.100 uit op KuCoin en €42.300 op Bitvavo. Dat is ongeveer 0,4% onder de prijs van 24 uur geleden.

Advertentie

Breekt bitcoin uit of maakt koers eerst een pullback?

De markt is weer iets terughoudender geworden en het volume blijft vooralsnog laag. Analisten speculeren of bitcoin op het punt staat om weer verder uit te breken, of eerst een pullback maakt. Zo meldt analist Matthew Hyland dat bitcoin mogelijk op het punt staat om uit een relative strength index (RSI) falling wedge patroon te breken.

Toch zien veel analisten de koers eerst een correctie maken. Het is mogelijk dat bitcoin dan support vindt rond de 200-dagen exponential moving average, rond $44.800. Wellicht zien we zelfs een hertest van de 100-dagen SMA, rond $42.000. Veel dieper dan dat, hopen we dat bitcoin niet corrigeert, want dan beginnen de grafieken er een stuk minder bullish uit te zien.

Crypto ontbijt: Enorme bitcoin uitstroom, MicroStrategy gehackt & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC accumulatie zet alsmaar door

Ondertussen blijkt dat maar liefst 63% van alle BTC al meer dan een jaar stevig wordt vastgehouden. Deze sterke accumulatie zorgt voor de stevige basis en is een van de grootste drijfveren van de recente koersstijging. Het beschikbare aanbod neemt in rapt tempo steeds verder.

Ook Terra (LUNA), die momenteel voor zijn UST stablecoin massaal in BTC investeert, blijft hiermee doorzetten. Het crypto-project wil uiteindelijk maar liefst $10 miljard in BTC steken. Tevens koopt MicroStrategy CEO Michael Saylor weer groots BTC in.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1509373804547518465

Agent betrapt op stelen van miljoenen in bitcoin tijdens politie-inval
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

EU stemt over nieuw wetsvoorstel

Het is mogelijk dat investeerders momenteel wat terughoudend zijn vanwege een nieuw wetsvoorstel binnen de Europese Unie. Later vandaag wordt gestemd over een wet omtrent unhosted wallets en wellicht wachten beleggers eerst af wat daaruit komt. Lees in dit artikel meer over wat er speelt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie