Roy van Krieken Roy van Krieken
07/06/2022 19:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2022 19:11

Bitcoin ETF’s worden genoteerd op Italiaanse en Australische beurzen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s worden genoteerd op Italiaanse en Australische beurzen

Foto: Luca Ponti / Shutterstock.com

Deze week was een goede week voor bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF), ofwel beursfondsen. In zowel Australië als Italië zijn nieuwe bitcoin ETF’s genoteerd op de beurs en beschikbaar gemaakt voor investeerders. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Borsa Italiana noteert BTC ETF

De Italiaanse beurs, de Borsa Italiana, noteerde vandaag een “Bitcoin-thematic” beursfonds van Melanion Capital. Dit beursfonds is gecentreerd rond aandelen binnen het crypto-ecosysteem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Coinbase en MicroStrategy aandelen.

Een paar maanden geleden werd dit ETF ook al goedgekeurd voor de Euronext beurs in Parijs. Nu kunnen we de Borsa Italiana dus aan dit lijstje toevoegen en kunnen meer Europese investeerders indirecte blootstelling krijgen aan de crypto industrie door het investeren in een simpel product als een beursfonds.

Een voormalig directielid van de Borsa Italiana, Nicolas Bertrand, liet aan Cointelegraph weten dat hij duidelijk ziet dat steeds meer investeerders en instituties interesse hebben in de crypto markt:

“Vanuit mijn positie als adviseur van een aantal aan crypto blootgestelde bedrijven en mijn directe contact met investeerders, kan ik bevestigen dat er een aanzienlijke mate van interesse is en dat een aantal bedrijven zich klaarmaakt om digitale activa te omarmen.”

Bitcoin spot ETF Australië

Vooral de goedgekeurde bitcoin beursfondsen in Australië zijn noemenswaardig. Dit komt omdat het hier gaat om twee zogeheten bitcoin spot ETF’s. Dergelijke fondsen bieden investeerders directe blootstelling aan bitcoin. In tegenstelling, veel andere soorten bitcoin ETF’s bieden investeerders slechts indirecte blootstelling door middel van bijvoorbeeld futures ETF”s of zoals het nieuwe bitcoin ETF op de Italiaanse beurs.

Spot ETF’s worden veelal gezien als de ‘heilige graal’ van institutionele adoptie van crypto. Spot ETF’s worden nog niet in heel veel landen op de beurs verhandeld, maar Australië is duidelijk voorloper op dit gebied.

Alle ogen zijn al lange tijd gericht op de Amerikaanse beurs en de Securities and Exchange Commission (SEC). Er ligt een grote stapel van aanvragen voor bitcoin spot ETF’s bij de Amerikaanse toezichthouder, maar vooralsnog heeft geen enkel spot ETF groen licht gekregen. Mocht dit uiteindelijk wel komen dan kan dit voor een grote impuls van de crypto markt zorgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie