Shane Kuijpers
21/01/2022 19:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 19:39

Bitcoin exchange Crypto.com: ‘miljard crypto gebruikers in 2023’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin exchange Crypto.com: ‘miljard crypto gebruikers in 2023’

Foto: Varavin88/Shutterstock

Hoewel de meest recente prijsontwikkelingen van bitcoin (BTC) niet zijn om over naar huis te schrijven, is er op termijn nog genoeg reden voor optimisme. Bitcoin exchange Crypto.com kwam met een nieuw rapport waarin staat vermeld dat er in 2023 maar liefst 1 miljard crypto gebruikers zullen zijn. Zo is de voorspelling althans. 

Crypto.com komt onder andere tot deze conclusie omdat er steeds meer landen zijn die het voorbeeld van El Salvador zouden willen opvolgen. El Salvador is het eerste land waar bitcoin een wettig betaalmiddel is. Crypto adoptie gaat vermoedelijk bij meer (ontwikkelings)landen plaatsvinden. 

In 2021 is het aantal crypto bezitters gestegen van 106 miljoen naar 295 miljoen, wat neerkomt op een stijging van 178%. Institutionele adoptie van grote bedrijven als Tesla, maar ook beleggingsfondsen etc. waren de voornaamste reden achter deze groei. De volgende stap kan dus gezet worden door landen en overheden. Crypto. com verwacht dat dit ook zal gebeuren en zegt het volgende:

“Als we een vergelijkbaar stijgingspercentage extrapoleren in 2022, zijn we op weg om 1 miljard crypto-gebruikers te bereiken tegen het einde van 2022.”

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin adoptie

Hoewel de intenties van El Salvador goed bedoeld en progressief zijn, gaat een klein Centraal-Amerikaans land het verschil niet in zijn eentje maken. Daar moet meer voor gebeuren. Bitcoin adoptie moet op grotere schaal gaan gebeuren. Gelukkig wijst alles er naar dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. 

Naast Crypto.com denkt ook investeringsgigant Fidelity dat bitcoin adoptie een reële optie is voor de (nabije) toekomst. Beide bedrijven denken dat landen wel eens de boot kunnen missen wanneer ze geen bitcoin op de balans hebben staan. 

Voorspellingen zijn pas van waarde wanneer ze ook echt uitkomen. Toch zijn positieve berichtgevingen als deze welkom voor bitcoin hodlers in deze tijd. De koers van BTC is namelijk gezakt naar het laagste punt sinds augustus 2021. Op moment van schrijven staat de koers onder de $39.000. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie