Rico Engelbarts
09/04/2020 14:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2020 14:34

'Bitcoin halving' en 'halving' steeds populairdere zoektermen op Google

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin halving' en 'halving' steeds populairdere zoektermen op Google

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Over ongeveer 35 dagen zal de bitcoin (BTC) halving plaatsvinden. Veel investeerders zijn ervan overtuigd dat BTC in prijs zal stijgen als gevolg van de halving. 
Data van Google Trends laat zien dat de interesse in het onderwerp toeneemt. Zowel ‘Bitcoin halving’  en ‘Halving’ zijn populaire termen. Het Google Trends rapport geeft een score aan de zoekterm aan de hand van het volume, en geeft deze weer op een schaal van 0-100. “Bitcoin halving” is van een score van 19 (vorig jaar april) naar 78 gegaan begin deze maand.
De groei in interesse begon in december, de score stond toen op 22 voordat hij omhoog schoot naar 85 halverwege februari. Deze stijging in interesse zal onder andere te maken hebben met de prijsstijging die bitcoin toen zag. De BTC koers steeg toen van $6.400 naar $10.500, echter hield dit niet stand, vlak na de uitbraak van het Coronavirus daalde de prijs hard naar $3.800 in maart.
De voorlopige voorspelling aan de hand van de Google Data chart is dat de interesse in de aanstaande halving zal blijven stijgen. Volgens de voorspelling die Google zelf maakt zal de interesse een 12-month high bereiken in de week van 5 en 11 april. Andere data op Google Trends schetst een drastisch beeld, de data toont aan dat er in de VS tot wel twee keer meer op ‘Bitcoin halving’ gezocht gaat worden. Uiteraard blijft dit slechts een voorspelling. 
De groeiende populariteit van het onderwerp komt voornamelijk door de publiciteit die het onderwerp krijgt. Grote investeerders zoals Mike Novogratz, Galaxy Digital en Mark Yusko, Morgan Creek blijven het onderwerp aankaarten tijdens interviews met CNBC en Bloomberg. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ook te maken hebben met het feit dat de halving grote impact kan hebben op de prijs van bitcoin. 
De anonieme Nederlandse analist PlanB verwacht dat bitcoin flink kan gaan stijgen na de halving. De analist is bekend van zijn Stock-to-Flow model, dat tot op heden accuraat is geweest.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie