Roy van Krieken Roy van Krieken
31/08/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 12:00

Bitcoin heropleving: grote kans dat BTC beursfondsen worden goedgekeurd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg-ETF-bitcoin-SEC-Grayscale

Foto: Piotr Swat / Shutterstock.com

De komst van bitcoin (BTC) spot ETF’s is het gesprek van de dag in crypto land vandaag de dag. Eergisteren werd bekend dat vermogensbeheerder Grayscale een rechtszaak had gewonnen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een degelijke spot ETF te lanceren. Zet deze overwinning de poorten open voor de talloze aanvragen die momenteel bij de SEC op het bureau liggen? Analisten van Bloomberg denken van wel.

Bitcoin in maart – een springplank naar nieuwe all-time high?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bloomberg is positief

Op Twitter maakte Bloomberg ETF-analist, Eric Balchunas, bekend dat hij goede hoop heeft dat de grote hoeveelheid aanvragen voor bitcoin spot ETF’s vroeg of laat goedgekeurd gaat worden. Door de overwinning van Grayscale heeft Balchunas zijn kansberekening zelfs naar boven aangepast. 

Eerder gaf hij aan dat hij de kans op goedkeuring van de ETF’s op zo’n 65% schat, maar inmiddels heeft hij dit percentage verhoogd naar 75%. Niet alleen het feit dat Grayscale een belangrijke overwinning boekte was voor hem belangrijk, maar zeker ook de manier waarop de overwinning tot stand kwam. De rechtbank gaf namelijk een unanieme beslissing.

“De rechters verwierpen unaniem de argumenten van de SEC en het bureau zal moeite hebben om verdere ontkenningen te rechtvaardigen nu het deadlines onder ogen ziet”, voegden andere Bloomberg-analisten James Seyffart en Elliot Stein.

Bitcoin ETF’s komen eraan

Bloomberg ziet de kansen dus goed in voor bitcoin ETF’s, en mogelijk hoeven we ook niet lang op een definitieve beslissing van de SEC te wachten. Een aantal aanvragen heeft zeer spoedig namelijk al een deadline. Vrijdag staat de eerste deadline van de poging van Bitwise op het programma. Vervolgens zijn zaterdag de aanvragen van BlackRock, Van Eck, Wisdomtree, Invesco en Fidelity aan de beurt.

Wel heeft de SEC nog de mogelijkheid om een beslissing voor een of meer van de aanvragen uit te stellen. Dit heeft de SEC tot nu toe eigenlijk altijd gedaan, dus wellicht is het verstandig om niet te hard van stapel te lopen al.

Desalniettemin is het duidelijk dat er een hoop staat te gebeuren de komende dagen. Mocht de SEC wel groen licht geven aan bitcoin spot ETF’s dan kan dat de gehele crypto markt katapulteren. De komst van dergelijke beursfondsen wordt al jaren gezien als de ‘heilige graal’ waarmee traditionele investeerders eindelijk gemakkelijk de crypto markt in kunnen stappen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie