Bitcoin investeerders in Spanje zijn vooralsnog relatief schaars

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin investeerders in Spanje zijn vooralsnog relatief schaars

Foto: Morrowind/Shutterstock

Een schatting van ‘The National Securities Market Commission (CNMV)’, de Spaanse financiële regelgever laat zien dat nog geen 7% van de Spaanse volwassenen in crypto heeft geïnvesteerd. Het grootste gedeelte van deze groep heeft een hoog inkomen. Spanjaarden met een lager inkomen zijn niet echt geïnteresseerd in crypto.

De schatting van het CNMV is gebaseerd op een onderzoek wat ze uitgevoerd hebben. In totaal hebben 1.500 Spanjaarden een vragenlijst ingevuld. Hieruit bleek dat ‘slechts’ 6,8% geld heeft gestoken in cryptocurrencies. Het zijn met name jonge, goed opgeleide Spanjaarden met een goed salaris die wel wat zien in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Van alle crypto investeerders is 36% tussen de 35 en 44 jaar oud. Een groot gedeelte van de investeerders heeft een universitair diploma, namelijk 43,3%.

Ook werd er gekeken naar inkomens. Zo is te zien dat 41% van de crypto investeerders een salaris van meer dan €3.000 per maand ontvangt. Daarnaast is met 66% het overgrote deel mannelijk.

Crypto adoptie in Spanje

Op gebied van crypto adoptie heeft men in Spanje nog een behoorlijke slag te slaan. Zeker als je het vergelijkt met andere landen. Een onderzoek van crypto exchange Gemini eerder dit jaar liet zien dat Brazilië en Indonesië hierin koplopers zijn. Van alle ondervraagden uit die landen blijkt 41% crypto te bezitten.

Beide landen hebben overigens wel een veel slechtere economie dan Spanje. Dat zou wel eens de verklaring kunnen zijn van de interesse in die landen. Munteenheden uit beide landen zijn flink in waarde gedaald en cryptocurrencies zouden een bescherming tegen inflatie kunnen vormen.

Ook wanneer we naar meer welvarende landen kijken, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk loopt Spanje echter nog ver achter. De percentages in die landen liggen respectievelijk op 20% en 18%. Uit Nederlands onderzoek bleek eerder dat bijna 2 miljoen Nederlanders crypto hebben.

Het is overigens ook niet zo dat crypto helemaal niet leeft in het Zuid-Europese land. In november van vorig jaar was al eens te lezen hoe de Spaanse bank Santander de eerste bitcoin beursfonds van Spanje ging lanceren.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie