Roy van Krieken Roy van Krieken
15/11/2021 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2021 07:05

Santander staat op het punt om het eerste bitcoin (BTC) beursfonds van Spanje te lanceren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Santander staat op het punt om het eerste bitcoin (BTC) beursfonds van Spanje te lanceren

De laatste tijd komt er veel nieuws naar buiten over de nieuwe bitcoin (BTC) ETF’s, ofwel beursfondsen, op de Amerikaanse beurs. Elders in de wereld wordt er echter al langere tijd aardig progressie geboekt als het op dergelijke beursfondsen aankomt. In Europa en Canada bestaan er al bitcoin ETF’s en de grootste bank van Spanje, Santander, heeft onlangs bekend gemaakt dat ook zij een bitcoin ETF van de grond willen krijgen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Santander en bitcoin

De bank maakte via een lokaal nieuwsplatform bekend dat zij hard aan het werk zijn om de bitcoin ETF aan alle eisen van de regulerende organen te laten voldoen. Vooral het feit dat cliënten van Santander veelvuldig vragen naar blootstelling aan de grootste cryptocurrency was voor de bank een reden om deze stap te zetten.

Er bestond in Spanje echter nog enige onduidelijkheid wat betreft de regulatie van de crypto sector. Desalniettemin is Santander verzekerd van het feit dat hun crypto ETF zonder problemen gelanceerd kan worden. Executive chairman van Santander had het volgende te zeggen:

“Onze klanten willen bitcoin kopen, maar we zijn vrij traag geweest als het op adoptie aankomt door regulatie problemen. We staan nu op het punt om crypto ETF’s aan te bieden.”

De centrale bank van Spanje heeft een tijdje terug alle financiële instituties opgedragen om eventuele plannen voor crypto adoptie door te geven aan het orgaan. Mocht zo’n plan bestaan dan wil de centrale bank ook de details van dergelijke crypto adoptie weten. Het lijkt er in ieder geval op dat dit Santander niet heeft afgeschrikt.

Wanneer de ETF van Santander van de grond is gekomen dan zal dit een ware breuk zijn in het bestaande sentiment van de financiële sector in het land. Voorheen waren Spaanse banken en andere financiële instituties namelijk erg terughoudend als het op crypto adoptie aankomt. Santander, als grootste bank van het land, heeft de potentie om als voorbeeld te fungeren voor andere banken en institutes.

Uiteraard wordt met een dergelijke ontwikkeling ook de adoptie van investeerders gestimuleerd. Door middel van een crypto beursfonds bij een vertrouwde naam zoals Santander kunnen deze investeerders gemakkelijk en veilig blootstelling verkrijgen aan cryptocurrencies zoals bitcoin.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement