Roy van Krieken Roy van Krieken
25/09/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2021 06:08

Juridisch topman van Kraken: Vergaande regulatie Bitcoin (BTC) en crypto onvermijdelijk

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Juridisch topman van Kraken: Vergaande regulatie Bitcoin (BTC) en crypto onvermijdelijk

De afgelopen tijd kwam er veel nieuws naar buiten uit de Verenigde Staten omtrent regulatie en nieuwe wetten die betrekking hadden op de wereld van crypto. De grote infrastructure bill zou belastingen op crypto verhogen en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt nog altijd terughoudend om cryptocurrencies volledig te omarmen.

Influencers die memecoins promoten riskeren celstraf in VK
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Kraken

Volgens de belangrijkste advocaat van de grote Amerikaanse crypto exchange Kraken, Marco Santori, is het onvermijdelijk dat de Amerikaanse regering zich meer en meer gaat bemoeien met het crypto ecosysteem.

Hij stelt dat de crypto gemeenschap zich moet gaan opmaken voor ‘Wall street style’ regulatie. Uiteraard wordt de traditionele aandelenmarkt tot in de details gereguleerd door de autoriteiten aldaar. Santori stelt het volgende in een interview met Bloomberg:

“Je leeft in een fantasiewereld als je niet gelooft dat deze industrie te maken gaat krijgen met zwaardere, ‘Wall Street style’ regulatie van de regeringen in de Verenigde Staten en in het buitenland.”

Advertentie

SEC gaat de strijd aan

De Amerikaanse SEC en andere overheidsorganen lijken de laatste tijd de aanval op de crypto industrie te hebben geïntensiveerd. Zo noemde de SEC stablecoins onlangs nog ‘poker chips’. Het Amerikaanse Ministerie van Financiën maakte al eerder bekend dat zij zich grote zorgen maakten over het belang van deze stablecoins binnen de innovatieve industrie.

Ook komen Amerikaanse crypto exchanges onder vuur te liggen. Zo werd er door de SEC gedreigd aan het adres van Coinbase met een officiële aanklacht. Dit kwam als het gevolg van een nieuwe functionaliteit voor gebruikers bij de exchange. Lend zou dit moeten gaan heten en het zou gebruikers in staat stellen om rente te vergaren door het uitlenen van stablecoins.

Inmiddels heeft Coinbase de handdoek in de ring gegooid en hebben zij bekend gemaakt af te zien van het plan om Lend te lanceren in de nabije toekomst.

Daarnaast weigert de SEC om de inmiddels enorme stapel aan aanvragen voor crypto beursfondsen goed te keuren. Veel bedrijven wachten al maanden op een antwoord van de SEC, maar vooralsnog blijft deze uit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie