Timo Bult Timo Bult
21/09/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2021 11:04

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase gooit handdoek in de ring, annuleert lancering Lend

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Coinbase gooit handdoek in de ring, annuleert lancering Lend

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zijn handen vol aan de opkomende crypto-sector! Crypto exchange Coinbase kondigde recentelijk aan een nieuw platform te willen lanceren, maar de SEC moest daar niets van hebben. Het leek een nieuwe juridische strijd te worden in de Verenigde Staten, maar Coinbase gooit de handdoek nu in de ring.

Coinbase wilde een nieuw crypto leenplatform lanceren. Deze dienst, simpelweg genaamd “Lend,” zou Coinbase klanten de mogelijkheid geven om 4% rente per jaar te verdienen door hun USD Coin (USDC) stablecoins uit te lenen via het platform.

De SEC stuurde al gauw een “Wells Notice” naar Coinbase. Dat is de reguliere wijze van een Amerikaanse toezichthouder om mee te delen dat de instantie van plan is om een bedrijf aan te klagen. Dit bericht van de SEC kon uiteraard meteen op kritiek rekenen vanuit Coinbase met CEO Brian Armstrong die het “sketchy gedrag” noemde van de toezichthouder omdat het de waarschuwing plotseling zou hebben gegeven.

Waar Coinbase zich schrap leek te zetten om de strijd aan te gaan, heeft de exchange nu toch maar besloten om af te zien van de lancering van Lend. Stilletjes kondigde Coinbase aan:

“Terwijl we doorgaan met ons werk om duidelijkheid te verkrijgen over de regelgeving voor de crypto-industrie als geheel, hebben we de moeilijke beslissing genomen om het hieronder aangekondigde USDC APY-programma niet te lanceren. We hebben ook de wachtlijst voor dit programma stopgezet omdat we ons werk richten op wat komen gaat.”

De SEC is van mening dat Lend gebruikmaakt van effecten, waarvoor strenge en specifieke wet- en regelgeving bestaat. “De SEC vertelde ons dat ze Lend beschouwen als een effect, maar wilde niet zeggen waarom of hoe ze tot die conclusie waren gekomen. […] we kregen geen uitleg van de SEC. In plaats daarvan openden ze een formeel onderzoek,” aldus Coinbase.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
dit-is-waar-render-swap-crypto-exchanges
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Advertentie