Timo Bult Timo Bult
21/09/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2021 11:04

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase gooit handdoek in de ring, annuleert lancering Lend

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Coinbase gooit handdoek in de ring, annuleert lancering Lend

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zijn handen vol aan de opkomende crypto-sector! Crypto exchange Coinbase kondigde recentelijk aan een nieuw platform te willen lanceren, maar de SEC moest daar niets van hebben. Het leek een nieuwe juridische strijd te worden in de Verenigde Staten, maar Coinbase gooit de handdoek nu in de ring.

Coinbase wilde een nieuw crypto leenplatform lanceren. Deze dienst, simpelweg genaamd “Lend,” zou Coinbase klanten de mogelijkheid geven om 4% rente per jaar te verdienen door hun USD Coin (USDC) stablecoins uit te lenen via het platform.

De SEC stuurde al gauw een “Wells Notice” naar Coinbase. Dat is de reguliere wijze van een Amerikaanse toezichthouder om mee te delen dat de instantie van plan is om een bedrijf aan te klagen. Dit bericht van de SEC kon uiteraard meteen op kritiek rekenen vanuit Coinbase met CEO Brian Armstrong die het “sketchy gedrag” noemde van de toezichthouder omdat het de waarschuwing plotseling zou hebben gegeven.

Waar Coinbase zich schrap leek te zetten om de strijd aan te gaan, heeft de exchange nu toch maar besloten om af te zien van de lancering van Lend. Stilletjes kondigde Coinbase aan:

“Terwijl we doorgaan met ons werk om duidelijkheid te verkrijgen over de regelgeving voor de crypto-industrie als geheel, hebben we de moeilijke beslissing genomen om het hieronder aangekondigde USDC APY-programma niet te lanceren. We hebben ook de wachtlijst voor dit programma stopgezet omdat we ons werk richten op wat komen gaat.”

De SEC is van mening dat Lend gebruikmaakt van effecten, waarvoor strenge en specifieke wet- en regelgeving bestaat. “De SEC vertelde ons dat ze Lend beschouwen als een effect, maar wilde niet zeggen waarom of hoe ze tot die conclusie waren gekomen. […] we kregen geen uitleg van de SEC. In plaats daarvan openden ze een formeel onderzoek,” aldus Coinbase.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie