Roy van Krieken Roy van Krieken
09/08/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2021 14:55

Mike Novogratz van Galaxy Digital: Bitcoin (BTC) markt zal standhouden ondanks ‘infrastructure bill’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Mike Novogratz van Galaxy Digital De bitcoin (BTC) markt zal standhouden ondanks ‘infrastructure bill’

Een van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen week was het wetsvoorstel dat in de Verenigde Staten op het punt staat om geaccepteerd te worden. Het gaat hier om de ‘infrastructure bill’ die als doel heeft om de infrastructuur in de Verenigde Staten op de schop te nemen. Om dit te financieren staan er echter ook een aantal crypto-gerelateerde zaken in de wet.

De wereld van cryptocurrencies is niet te spreken over de inhoud hiervan. Volgens velen zou de wet desastreus zijn voor crypto in de Verenigde Staten en zodoende de rest van de wereld. 

Meer crypto bedrijven aangeklaagd in miljarden-rechtszaak Genesis
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Mike Novogratz behoudt de rust

De CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, maakt zich niet veel zorgen om de wet. Hij verwacht dat de markt niet ver zal dalen indien de wet door de Amerikaanse senaat komt op dinsdag. 

Als eerste reden geeft hij de crypto gemeenschap. Als gevolg van het toevoegen van enkele crypto-gerelateerde zaken in de infrastructure bill heeft deze gemeenschap zich behoorlijk laten horen. Senatoren werden overspoeld door telefoontjes en berichten van tegenstanders van de wet.

Volgens Novogratz is de crypto gemeenschap een capabele ‘lobby force’. De gemeenschap heeft een stem en is in staat deze te laten horen.

De tweede reden van Novogratz is het feit dat de huidige situatie in Washington de exacte reden is waarom mensen een gedecentraliseerd financieel systeem willen. Cryptocurrencies hebben de mogelijkheid om onafhankelijkheid van een centraal financieel systeem te realiseren.

Het is juist dit systeem dat nu hard aan het werk is om Amerikaanse senatoren over te halen om door het invoeren van deze nieuwe wet de dreiging van een op stoom komende wereld van cryptocurrencies een halt toe te roepen.

Vandaag of morgen wordt er door de Amerikaanse senaat gestemd op de infrastructure bill. We zullen daarom niet lang hoeven wachten op de reactie van de markt. In ieder geval wil dit nog niet zeggen dat de wet geïmplementeerd gaat worden. Eerst moet de wet ook nog goedgekeurd worden door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie