Roy van Krieken Roy van Krieken
05/11/2021 18:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:47

Crypto adoptie vordert gestaag: Engelse bank Revolut wil eigen crypto exchange opzetten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto adoptie vordert gestaag Engelse bank Revolut wil eigen crypto exchange opzetten

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Dat de wereld van crypto steeds meer mainstream wordt bij financiële instituties werd wel duidelijk toen onlangs de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste bitcoin (BTC) exchange traded funds groen licht gaf. Deze ontwikkeling bevestigde nogmaals dat de adoptie van crypto voorlopig nog niet zal vertragen.

De elfde bitcoin ETF maakt eindelijk zijn entree met uniek product
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Revolut

Dit blijkt ook weer uit het feit dat een Engelse bank, Revolut, klaarblijkelijk concrete plannen heeft om een eigen crypto exchange op te zetten. Dit werd bekend doordat de bank kenbaar maakte op zoek te zijn naar een crypto specialist om hun team te versterken.

Deze crypto specialist zou verantwoordelijk gesteld worden voor het ontwerpen van een volledig nieuwe crypto exchange. Deze persoon zou veel ervaring binnen de wereld van crypto moeten hebben en onder meer leiding kunnen geven aan een relatief groot team.

Revolut heeft in het verleden al diensten met betrekking tot de handel in cryptocurrencies geleverd aan hun klanten, maar een eigen crypto exchange zou een grote nieuwe stap voor de bank zijn.

Het is onbekend hoe een eventuele exchange van Revolut eruit zal komen te zien. Hoogstwaarschijnlijk zal het om een gecentraliseerde exchange gaan vergelijkbaar met Binance. Revolut heeft namelijk ook plannen om een eigen cryptocurrency te lanceren die gebaseerd zal zijn op de Binance Coin (BNB). 

Advertentie

Strenge regulatie

Voordat een crypto exchange van Revolut van de grond kan komen zullen er eerst een aantal belangrijke obstakels wat betreft regulatie overwonnen moeten worden. De financiële autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk zijn namelijk relatief streng als het op crypto regulatie aankomt.

Een eventuele exchange zal uiteraard tot op de letter nauwkeurig moeten voldoen aan deze Engelse regulatie. Daarnaast zal het met andere landen moeten samenwerken om de exchange internationaal aan te kunnen bieden.

Op dit moment heeft Revolut als zo’n 16 miljoen klanten en deze klanten zijn al in beperkte mate in staat om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Zo kunnen klanten onder meer bitcoin en ethereum (ETH) verhandelen.

Een daadwerkelijke crypto exchange zal deze functionaliteiten voor hun klanten echter stevig uitbreiden. Desalniettemin zal het waarschijnlijk nog een behoorlijke tijd duren voordat de crypto exchange van Revolut daadwerkelijk wordt gelanceerd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie