Rico Engelbarts
10/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2019 06:00

"Bitcoin is het antwoord op wereldwijde economische instabiliteit"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_is_het_antwoord_op_wereldwijde_economische_instabiliteit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Tijdens de Cayman Alternative Investment Summit sprak een voormalig functionaris van Point72, een portfolio management bedrijf, over zijn verwachtingen van de toekomst van Bitcoin. Zo verwacht hij dat Bitcoin een uitweg zal bieden in tijden van economische instabiliteit.
Travis Kling, nu chief investment officer bij Ikigai, een Amerikaans crypto-hedgefonds, noemde Bitcoin tijdens het evenement “een perfecte manier om tegen het monetaire beleid van wereldwijde overheden te wedden”. Kling stapte tijdens de crypto boom eind 2017 in de crypto-markt en maakt zich steeds meer zorgen over de oplopende schulden van overheden wereldwijd.
In december 2018 zei Kling ook al groot vertrouwen te hebben in de toekomst van Bitcoin. Vanwege de gedecentraliseerde, deflatoire en non-soevereine aard van de crypto zou het de “perfecte manier zijn om uit het grootste monetaire experiment ooit te stappen”.
Hij verwacht dat de crypto op de korte termijn niet zo snel meer in waarde zal toenemen. In een interview met BreakerMag deed hij de voorspelling dat de crypto pas weer gaat stijgen wanneer “de vraag groter is dan het aanbod”. Op dit moment zou de constante stroom van nieuwe altcoins die vraag nog vervullen. Toch kleurden de koersen gisteren groen en lijken anderen positiever dan Kling over de koersen in de nabije toekomst. 
In een tweet verduidelijkte hij deze voorspelling nog eens:

Meer exchanges moeten verdwijnen. Meer projecten moeten falen. Meer afkeuringen door de SEC. Meer ontwikkelaars die er mee willen stoppen. Meer ontslagen. Meer fondsliquidaties. Meer oplichters moeten gepakt worden. Meer uitspraken zoals “crypto is dood. Pas daarna zullen we weer gaan stijgen.

Pas nadat de industrie nog meer tegenslagen overleeft, kan de industrie weer gaan groeien volgens Kling. Voor de korte termijn zou dat betekenen dat de crypto winter nog lang niet voorbij zal zijn, maar ook andere deelnemers van het evenement verwachten dat crypto op de lange termijn niet van het toneel zullen verdwijnen.
Zo verwacht Mark Yusko van Morgan Creek Capital Management, en crypto-evangelist, dat cryptocurrencies hier zullen blijven. Volgens Anthony Pompliano biedt de industrie daarnaast “de grootste kans om rijkdom te vergaren”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie