Timo Bult Timo Bult
06/01/2022 17:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 17:46

Bitcoin koers update: analist verwacht mogelijke stuiter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers update: analist verwacht mogelijke stuiter

Foto: snjivo/Shutterstock

Sinds eind december 2021 handelde de bitcoin (BTC) koers zijwaarts. De volatiliteit was eruit en de koers bungelde in het midden van de prijsrange waar het al bijna een maand handelde. Gisteravond nam de volatiliteit plotseling flink toe, zoals je in deze marktupdate kan lezen. Hoe staat bitcoin er nu voor nu we een paar uur verder zijn?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin nog boven belangrijke support

Gisteren handelde de prijs van bitcoin nog bij $47.000 in de buurt, maar nu vinden we hem ruim 8% lager terug. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $42.850 op crypto exchange Coinbase. De bitcoin prijs op Bitvavo komt uit op €38.000.

De huidige prijszone is cruciaal. Het is namelijk de support waar bitcoin na de flash crash begin december steun vond. Kijken we nog verder terug in de tijd dan zien we dat bitcoin hier vaker steun, maar ook weerstand tegen kwam. Een belangrijk prijspunt dus.

Bitcoin houdt hier vooralsnog stand. Sinds gisternacht handelt BTC hier zijwaarts en zien we het groene handelsvolume weer wat toenemen. Dit duidt er wellicht op dat veel investeerders het moment aangrijpen om de dip te kopen. Dit merkt ook analist Nebraskan Crypto op. Hij voorziet op de lagere tijdframes (15 minuten grafiek) een stuiter:

“Veel aankopen beginnen binnen te druppelen.
Bijna een uitbraak. Hou het in de gaten”

Na bounce nog een keer terug naar deze support?

De grote vraag is nu natuurlijk welke kant we op gaan. Crypto handelaar en investeerder Scott Melker tekende half december een grafiek met daarin zijn verwachtingen. Die lijken vooralsnog te kloppen. Mochten zijn verwachtingen standhouden dan zou bitcoin licht kunnen gaan stijgen om vervolgens nog eens terug te zakken naar de steunzone bij $42.000.

Uiteindelijk weet niemand het zeker natuurlijk. Voor nu blijft het belangrijk om de support bij $42.000 en het bitcoin nieuws goed in de gaten te houden!

Ook op de derivatenmarkten blijft het onduidelijk wat er staat te gebeuren. Dat de volatiliteit hoog blijft is volgens on-chain analist William Clemente echter waarschijnlijk, zo liet hij vandaag weten in een tweet.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie