Timo Bult Timo Bult
08/05/2022 16:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2022 16:04

Bitcoin koers vormt 6e rode candle op wekelijkse grafiek, analisten bezorgd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers vormt 6e rode candle op wekelijkse grafiek, analisten bezorgd

Foto: MJgraphics/Shutterstock

In de bitcoin (BTC) update eerder vandaag was te lezen dat de BTC koers opnieuw dieper is gezakt. Bitcoin nadert hiermee een zeer belangrijke support. Het beeld ziet er voor de komende tijd niet al te best uit, zo stelt onder andere crypto trader Scott Melker. Hoe staat bitcoin er op dit moment voor? Je leest het in deze marktupdate.

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt naar diepste punt in maanden tijd

Kijkend naar de uurlijkse grafiek zien we dat bitcoin afgelopen nacht verder is afgedaald en zodoende een low van $34.201 bereikte op crypto exchange Coinbase. Hier is BTC de rest van de dag boven blijven handelen. Wanneer we uitzoomen dan zien we echter dat BTC op een cruciaal punt handelt wanneer we het over de langere termijn hebben.

Op 24 februari zakte bitcoin even kort tot $34.322, wat sindsdien het laagste punt was. Terwijl een stuiter nog altijd mogelijk is in dit gebied, valt op dat het neerwaartse momentum de afgelopen dagen toch aanzienljik sterk isEen verdere instorting is dan ook zeker nog steeds mogelijk.

In dat geval zou de $32.000 nog steun kunnen bieden, het diepste punt van dit jaar, met daaronder nog de $30.000. Voor crypto trader LiBZ42 is dit de “laatste verdedigingslinie.”

“BTC test nu de dieptepunten van dit bereik. Vanwege het feit dat dit support is en we dit gebied niet al te vaak hebben getest, lijkt de kans op een bounce groter dan niet. Als we dit niveau echter verliezen, heb ik 30K op het oog als ‘laatste verdedigingslinie’”

Op het moment van schrijven wordt bitcoin voor $34.342 op Coinbase verhandeld. De bitcoin euro prijs op Bitvavo is €32.593.

Advertentie

6e rode weekly bitcoin candle

Alhoewel een stuiter op de korte termijn dus mogelijk blijft met het bereiken van de onderzijde van deze prijsrange, zoals te zien in de bovenstaande grafiek, is het beeld voor de langere termijn nog altijd ronduit slecht te noemen. Op de weekelijkse grafiek van Coinbase lijkt het er sterk op dat de candle voor deze week opnieuw in het rood zal sluiten.

Dat is de zesde rode candle op rij, iets wat in ieder geval op Coinbase nog nooit is voorgekomen. En het feit dat het handelsvolume de afgelopen weken alsmaar is toe blijven nemen stemt trader Scott Melker zeker niet gerust:

“Toenemend volume bij afnemende prijs = echte bear trend. Volume bevestigt prijs. Vraag is – is dit al het capitulatievolume of zijn we net begonnen?”

Kortom, de bears lijken toch echt de touwtjes in handen te hebben. Traders zullen dus goed op moeten blijven letten. Wil jij meer leren over het traden in crypto, hoe crypto en blockchain werken, of wil je in contact komen met analisten en crypto coaches? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en probeer de eerste 30 dagen gratis uit! Want zelfs in een bear markt liggen er een hoop kansen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie