Kevin Schijven Kevin Schijven
08/05/2022 09:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2022 09:50

Bitcoin blijft alsmaar dalen, maar is een bodem in zicht?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC se acerca a una señal de precio muy rara por primera vez en 8 años

Foto: Shutterstock/ oatawa

Bitcoin (BTC) kelderde weer flink deze week en afgelopen nacht daalde de koers nog dieper. Dat zorgt ervoor dat de angst momenteel het hoogst ligt sinds eind januari dit jaar en de coronapandemie in 2020. Toch hebben sommige analisten hoop dat de koers mogelijk dicht bij een bodem zit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers daalde 8,5% deze week

De bitcoin koers hield begin deze week nog stand boven $38.000 en begon in aanloop naar de Federal Open Market Committee (FOMC) te stijgen. Kort na de meeting kwam de stijging in een versnelling terecht, maar de koers bereikte net niet de $40.000.

Toen begon bitcoin langzamerhand te dalen en een halve dag later hard te kelderen. Bitcoin verloor grip op de $39.500 en zakt in een ruk naar $37.000. Een halve dag later kwam bitcoin al bij $36.000 aan en dipte naar $35.500.

Toch hield bitcoin zaterdag nog vast aan die $36.000, maar tegen middennacht verloor de koers ook hier grip op. Bitcoin kelderde naar $35.000, maakte daar nog even een bounce naar $35.750 en daalde toen weer verder.

Vroeg vanochtend tikte bitcoin een dieptepunt van $34.400 aan, de laagste prijs sinds 23 januari, toen bitcoin naar $33.000 dipte. Bitcoin herstelde vanochtend iets, maar kwam voorlopig nog niet verder dan $34.900 en komt momenteel op een prijs uit van $34.600 op KuCoin en €32.800 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 3,9% in de min en deze week zelfs 8,5%.

Advertentie

41% van BTC aanbod staat in verlies

Dat betekent volgens analist On-Chain College dat inmiddels 41% van het circulerende aanbod, oftewel zo’n 7,7 miljoen BTC, momenteel in verlies staat. Dat is ook het hoogst sinds april 2020, kort na Covid-uitbraak.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe diep kan BTC koers nog zakken?

We waarschuwden in deze marktupdates al een tijdje dat de koers nog dieper kan dalen, vooral als het bereik tussen $37.000 en $39.000 niet standhoudt. Hoe diep bitcoin nog verder kan dalen, is de grote vraag. Als bitcoin niet snel grip vindt en een trendommekeer maakt, moeten we rekening houden met een daling naar de $30.000 en mogelijk zelfs helemaal naar $27.000-$28.000.

Toch speculeren meerdere analisten dat bitcoin mogelijk in de buurt van een bodem nu komt. Welke richting de koers eerst opgaat, zal waarschijnlijk voorlopig nog afhangen van macro-economische ontwikkelingen. Het is mogelijk dat aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500 na maanden van dalingen nu ook bij een bodem aankomen. Als deze kunnen herstellen, dan volgt waarschijnlijk ook bitcoin.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin accumulatie zet voort

On-chain gegevens tonen dat investeerders weer BTC accumuleren, een bullish teken.  Zo meldt analist Shayan dat het aantal Bitfinex long postities toeneemt, net als de vorige keer dat BTC zo laag daalde.

Jaan Wüstenfeld meldt dat de Canadese bitcoin spot exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, van Purpose ook deze week een flinke instroom zag:

Analist Root meldt daarnaast dat de het gebrek aan hype samen met de hoge angst voor de dalende BTC prijs zorgt. Hij is overtuigd dat dit op een gegeven moment zal omdraaien en dan mogelijk tot een zogeheten supply shock leidt:

Bitcoin transactiekosten crashen hard na bizarre halving piek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie