Kevin Schijven Kevin Schijven
20/01/2023 09:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2023 09:10

Bitcoin koers zakt na Genesis faillissement terwijl miners BTC verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
15 miljoen bitcoin staan al meer dan 6 maanden stil

Foto: Trzmiel/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte woensdag naar $20.400 en begon gisteren te herstellen. Gisterenavond kwam de koers weer even boven $21.000 uit en piekte vervolgens rond $21.200. Vanochtend begint bitcoin echter grip op de $21.000 te verliezen en zakt op het moment van schrijven naar $20.920 op Binance en €19.300 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,7% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 28%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $404 miljard en de dominantie op 41,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 51 (Neutral).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Genesis vraagt faillissement aan

Gisteren was het al op Crypto Insiders te lezen: Genesis vraagt mogelijk deze week nog faillissement aan. Vanochtend was het al zo ver. Er waren al grote zorgen omtrent Genesis en in het verlengde de Digital Currency Group (DCG) en mogelijk zelfs Bitvavo, die gisteren al uitlegde wat dit voor het bedrijf zou betekenen.

Het nieuws zorgt er waarschijnlijk voor dat bitcoin vanochtend de grip op $21.000 verloor, maar desondanks houdt de koers nog redelijk goed stand. Later vandaag meer over het faillissement van Genesis op Crypto Insiders.

Advertentie

Bitcoin miners sturen weer naar exchanges

De afgelopen dagen zagen we dit al vaker voorbij komen: bitcoin miners zijn weer grote hoeveelheden BTC naar exchanges aan het sturen. CryptoQuant analist Julio Moreno meldt dat op 17 januari 2.396 BTC van 1THash naar Binance gestuurd werd en gisteren nogmaals 3.336 BTC.

Volgens analist IT Tech werd door miners maar liefst 5.615 BTC, ter waarde van zo’n $118 miljoen, afgelopen week naar exchanges gestuurd. Meestal gebeurt dit wanneer miners willen verkopen en dat kan dus de koers drukken.

Revolutionaire Bitcoin mining plannen onthuld door Twitter-oprichter
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Earnings season is begonnen

Terwijl de markt de volgende Federal Open Market Committee (FOMC) afwacht, die plaatsvindt op 31 januari en 1 februari, is ondertussen het earnings season begonnen.

In deze periode publiceren bedrijven hun kwartaalcijfers en dat kan invloed hebben op de koersen van aandelenmarkten. Gisteren was Netflix aan de beurt en het aandeel schoot na positieve kijkcijfers gelijk flink omhoog.

Volgens Barchart beginnen de markten steeds heviger op deze cijfers te reageren en juist steeds zwakker op CPI en FOMC.

Daarnaast meldt analist Caleb Franzen dat de 30-dagen correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 inmiddels weer behoorlijk hoog ligt.

PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

9,3 miljoen BTC in 2 jaar niet bewogen

Tot slot hebben we nog wat goed nieuws voor de lange termijn. On-Chain College meldt dat inmiddels 48,58% van het bitcoin aanbod, oftewel 9,3 miljoen BTC, in meer dan twee jaar niet is verplaatst. Dat geeft een sterk vertrouwen weer onder investeerders.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie