Kevin Schijven Kevin Schijven
23/05/2023 08:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2023 08:11

Bitcoin loopt weer tegen dezelfde weerstand aan terwijl geld wegstroomt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Duurzame energie duwt Bitcoin naar groenere toekomst

Foto: Bogdan Irofte/Shutterstock

Bitcoin (BTC) knalde afgelopen nacht weer door de $27.000, maar de koers loopt de laatste uren wederom tegen weerstand aan rond $27.400. Wordt de koers hier weer afgewezen? Bitcoin komt op het moment van schrijven uit op $27.290 op Binance en €25.264 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,7% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $529 miljard en de dominantie op 46,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nog geen deal omtrent schuldenplafond

Momenteel houden de gesprekken omtrent het Amerikaanse schuldenplafond de financiële markten in greep. Het lukte gisteren niet voor President Biden om een deal te sluiten met McCarthy, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, waarschuwt wederom dat als het schuldenplafond niet omhoog gaat, de VS zonder geld komt te zitten. Het Witte Huis dreigt zelfs dat dit miljoenen banen kan kosten en aandelenmarkten kan laten crashen. Vooralsnog wordt ervanuit gegaan dat op tijd een deal zal worden gesloten.

Advertentie

Toch meer renteverhogingen?

Het afgelopen jaar hielden vooral de renteverhogingen van de Federal Reserve de markten in de greep. De meeste marktparticipanten gingen ervanuit dat de Fed inmiddels klaar zou zijn met verhogen van de rente. Echter meldde gisteren Jim Bullard van de Fed dat hij mogelijk zelfs nog twee verhogingen dit jaar verwacht. Volgens de CME FedWatch Tool verwacht inmiddels 20% van de markt een verhoging tijdens het volgende rentebesluit op 14 juni. Een daadwerkelijke “pivot” lijkt inmiddels ver weg.

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Koersschommeling door nepnieuws

Gisteren maakte de koers van bitcoin nog een kleine schommeling door nepnieuws. Een Twitteraccount deelde een AI-afbeelding van een explosie dichtbij het Pentagon en onmiddellijk zagen we een dip op de markten. Bitcoin herstelde vervolgens snel, maar het lijkt erop dat we mogelijk gekke tijden tegemoet gaan.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin fondsen zien wederom uitstroom

Niet alleen particuliere investeerders zijn momenteel zeer terughoudend, dit is ook terug te zien onder institutionele investeerders. James Butterfill van CoinShares meldt dat voor de vijfde week op rij geld uit bitcoin investeringsproducten stroomt. Het gaat om maar liefst $32,7 miljoen dat afgelopen week uit bitcoin fondsen werd gehaald.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Krap bereik, laag volume, maar ook vetrouwen

Analysebedrijf Glassnode vat nog eens samen waar we de laatste weken over schrijven. Bitcoin beweegt nu al een tijdje in een extreem krap bereik terwijl het volume en de liquiditeit extreem laag liggen. Toch houden lange termijn investeerders nog altijd hun bitcoin stevig vast. De hoeveelheden bereiken zelfs nieuwe records.

Bitcoin gaat naar $20.000 volgens onderzoek van Deutsche Bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie