Kevin Schijven Kevin Schijven
22/05/2023 08:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2023 08:20

Bitcoin vast door macro-angst, maar explosieve volatiliteit verwacht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Breekt de Bitcoin koers vandaag uit? Hoge inflatiecijfers op komst

Bitcoin grafiek op Coinbase

Bitcoin (BTC) kwam zaterdagnacht even boven $27.000 uit, maar werd al rond $27.200 afgewezen en zo komen de pieken steeds iets lager uit. Bitcoin daalde vervolgens helemaal naar $26.500, maar is sindsdien weer iets hersteld en komt op het moment van schrijven uit op $26.870 op Binance en €24.870 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,6% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $521 miljard en de dominantie op 46,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 49 (Neutral).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Macro-data deze week

Afgelopen week was het qua macro-economische data enigszins rustig, maar deze week staat weer een volle week op ons te wachten met data als de PCE, werkloosheidsclaims en FOMC minutes. Je kunt voortaan een uitgebreider wekelijkse overzicht van deze macro-data hier vinden.

Advertentie

Amerikaans schuldenplafond

Ook houden discussies omtrent het Amerikaanse schuldenplafond (debt ceiling) de markten in greep. Later vandaag zullen President Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, elkaar ontmoeten om het schuldenplafond te bespreken.

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Recessiezorgen en bearmarkt

Daarnaast is er ook nog altijd veel onzekerheid over een aankomende recessie en of dit gepaard zal gaan met een ‘zachte’ of ‘harde landing.’ Enkele maanden geleden begon de markt al over een nieuwe bullmarkt fase te spreken, maar inmiddels lijken steeds meer mensen overtuigd dat het eerder om een herstelfase van de bearmarkt gaat.

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Volatiliteit en liquiditeit

Bitcoin zit al sinds medio maart vast rond die $27.000, maar begint langzaamaan steeds iets lager uit te komen. Analysebedrijf Glassnode meldt dat bitcoin inmiddels in het krapste bereik consolideert van de afgelopen drie jaar. Dat betekent dat volatiliteit wellicht om de hoek ligt.

Ondertussen is de liquiditeit van de Federal Reserve aan het stijgen en dat is mogelijk goed nieuws voor bitcoin, aangezien de cryptomunt een hoge correlatie heeft met deze liquiditeitsindex. Dat kan echter nog wel even duren voordat deze liquiditeit zijn weg naar bitcoin vindt en de koers volgt.

Bitcoin layer 2-munten presteren beter dan BTC zelf na halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bullish: investeerders houden hun BTC stevig vast

Desondanks zorgen lange termijn investeerders voor een stevige basis. Het BTC aanbod dat minstens zes maanden niet is bewogen, heeft een nieuwe all-time high bereikt, meldt analist On-Chain College. 15,2 miljoen munten, oftewel 78% van het circulerende aanbod, staat al meer dan zes maanden stil.

Dat geldt ook voor het aanbod dat al minstens een jaar niet is bewogen. Dit aandeel heeft all-time high van 68% bereikt, meldt analist James V. Straten. Beide cijfers zijn een sterk teken van vertrouwen onder bitcoin investeerders.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin pizzadag vandaag

Tot slot is het vandaag ‘Bitcoin pizzadag.’ Op deze dag, 13 jaar geleden, kocht Laszlo Hanyecz twee pizza’s voor 10.000 BTC. De bitcoin zouden hedendaags maar liefst $268 miljoen waard zijn.

Bitcoin transactiekosten halen Ethereum in, redding voor miners?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie